ابتلای خانوادگی به ام‌پاکس در پوتراجایا؛ وضعیت خوشه تحت کنترل است

توریست مالزی – وزارت بهداشت مالزی اعلام کرد یک خوشه جدید ابتلا به ام‌پاکس (mpox) شناسایی شده که چهار عضو یک خانواده را درگیر کرده است. مورد شاخص، یک...
توریست مالزی – وزارت بهداشت مالزی اعلام کرد یک خوشه جدید ابتلا به ام‌پاکس (mpox) شناسایی شده که چهار عضو یک خانواده را درگیر کرده است. مورد شاخص، یک مرد غیرمالزیایی با سابقه سفر اخیر به غرب آفریقا است.

به گزارش نیواستریتس تایمز، به‌گفته وزارتخانه، این فرد در ۲۰ اکتبر دچار علائم شده و ۱۲ نوامبر آزمایش او برای ام‌پاکس (کلید II) مثبت اعلام شده است. سه عضو دیگر خانواده نیز در ۳۰ اکتبر علائم بروز داده و ۱۳ نوامبر ابتلای آنان به ام‌پاکس کلید II تأیید شده است. در این گزارش آمده است که تمام بیماران در وضعیت پایدار بوده و دوران قرنطینه خانگی را می‌گذرانند. همچنین همه تماس‌های نزدیک شناسایی، غربالگری و ملزم به قرنطینه شده‌اند. براساس بررسی‌ها، انتقال بیماری فقط در میان اعضای خانواده رخ داده و وضعیت این خوشه تحت کنترل است.

وزارت بهداشت اعلام کرد که تا هفته اپیدمیولوژیک ۴۶ سال ۲۰۲۵، مجموعاً ۱۲ مورد ابتلای جدید ثبت شده و شمار کل موارد در مالزی از زمان شناسایی نخستین مورد در ژوئیه ۲۰۲۳ به ۲۳ رسیده است. از این تعداد، ۲۲ مورد مربوط به ام‌پاکس کلید II و یک مورد کلید Ib بوده است. طبق گزارش، همه موارد با شناسایی زودهنگام، ایزوله‌سازی بیماران و پایش تماس‌های نزدیک کنترل شده و هیچ گونه سرایت در سطح جامعه گزارش نشده است.

وزارت بهداشت با اشاره به اینکه همچنان انتقال ام‌پاکس، به‌ویژه در میان افراد دارای فعالیت‌های پرخطر، ادامه دارد، از مردم خواست اقدامات پیشگیرانه را رعایت کرده و از تماس مستقیم با افراد مبتلا یا افراد مشکوک به بیماری خودداری کنند. همچنین در صورت مشاهده علائمی مانند تب، راش‌های تاولی یا تورم غدد لنفاوی، مراجعه فوری به مراکز درمانی و انجام آزمایش در صورت توصیه کارکنان پزشکی ضروری عنوان شد.

با وجود اینکه ام‌پاکس از ۵ سپتامبر دیگر در فهرست وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین‌المللی (PHEIC) قرار ندارد، وزارت بهداشت اعلام کرد همچنان شرایط را در داخل و خارج از کشور تحت نظر خواهد داشت و اقدامات پیشگیرانه و کنترلی ادامه خواهد یافت.

ام‌پاکس یک بیماری ویروسی ناشی از ویروس ام‌پاکس از خانواده ارتوپاکس‌ویروس‌هاست. علائم، تب همراه با راش‌ها و تاول‌هایی در نواحی صورت، کف دست‌ها، کف پا، اندام‌های تناسلی، ملتحمه و قرنیه است. انتقال بیماری عمدتاً از طریق تماس نزدیک با افراد آلوده صورت می‌گیرد و می‌تواند هنگام تماس با ضایعات پوستی، از طریق تماس جنسی یا از طریق سطوح و اشیای آلوده به مایعات بدن بیمار منتشر شود. این بیماری در کودکان، زنان باردار و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی می‌تواند شدیدتر باشد.

این بیماری ناشی از ویروس آبله میمون است. این ویروس می تواند از میزبان حیوانی مانند جوندگان یا پستانداران غیر انسانی مانند میمون ها به انسان منتقل شود. این ویروس همچنین می تواند بین افراد پخش شود. در انسان، mpox می تواند علائمی شبیه آنفولانزا و بثورات خارش دار و دردناک ایجاد کند.

پاسخی ارسال کنید

*

*

3 × 5 =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!