اتحادیه اروپا و ژاپن با بازنگری درسیاست‌های پذیرش پناهجو موافقت کردند

توریست مالزی – اخراج پناهجویان از ژاپن با تصویب نهایی قانون جدید مهاجرت آسان‌تر شد. / وزرای کشور اتحادیه اروپا با طرحی در مورد بازنگری در سیاست‌های مهاجرتی و...
توریست مالزی – اخراج پناهجویان از ژاپن با تصویب نهایی قانون جدید مهاجرت آسان‌تر شد. / وزرای کشور اتحادیه اروپا با طرحی در مورد بازنگری در سیاست‌های مهاجرتی و پناهجویی این اتحادیه موافقت کردند.

به گزارش بی بی سی، این طرح که برای اجرایی شدن باید توسط پارلمان اروپا تایید شود، در حالی ارائه شده که امسال تعداد افرادی که با قایق از طریق دریای مدیترانه وارد اروپا شده‌اند، ۳۰ درصد افزایش داشته است. این سیاست‌های جدید شامل توزیع عادلانه‌تر مهاجران و پناهندگان در کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌شود تا فشار بر کشورهایی مانند ایتالیا و یونان که قایق‌های بیشتر قاچاقچیان به آنجا می‌رود، کاهش یابد.

وزرای کشور اتحادیه اروپا همچنین موافقت کردند که با روش‌های سریع‌تری رسیدگی و اخراج افرادی که واجد شرایط درخواست پناهندگی نیستند، صورت پذیرد. از جمله موارد پذیرفته شده در نشست وزرای کشور اتحادیه اروپا، این است که کشورهایی که از پذیرش پناهجو خودداری می‌کنند برای پوشش هزینه‌های هر پناهجو در سایر نقاط اتحادیه اروپا ۲۱ هزار دلار پرداخت می‌کنند.

کمیسیون اروپا این توافق را در زمینه پذیرش پناهجو «بسیار مهم» خوانده است. نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان این توافق را «تاریخی» توصیف کرده است. ایلوا یوهانسون، کمیسر امور داخلی اروپا هم گفته: «این توافق برای همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا یک توافق برد- برد است. این یک دستاورد بزرگ است که نشان می‌دهد می‌توان با هم در زمینه مهاجرت کار کرد. ما وقتی با هم کار کنیم بسیار قوی تر هستیم.»

میزبانی از پناهجویان از سال ۲۰۱۵ به موضوع مورد اختلاف در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا تبدیل شده است. کشورهای اتحادیه اروپا که نتوانسته بودند در مورد نحوه تقسیم مسئولیت در مورد پناهجویان به توافقی برسند، بیشتر بر روی کاهش ورود پناهجویان با سازمان ملل تمرکز کردند. اطلاعات موجود نشان می دهد که کمتر از ۱۶۰ هزار پناهجو در سال گذشته توانسته‌اند از مسیرهای دریایی عبور کرده و وارد کشورهای عضو اتحادیه اروپا بشوند. در همین مدت هم حدود ۲۵۰۰ پناهجو در گذرگاه های خطرناک جان خود را از دست داده و یا مفقود شدند.

کشورهای حاشیه جنوبی اتحادیه اروپا از جمله ایتالیا و یونان، مدت هاست که برای مقابله با شمار پناهجویانی که خود را به سواحل این کشورها می‌رسانند، درخواست کمک‌های بیشتر کرده‌اند. اما کشو‌رهای ثروتمندتر از جمله آلمان و سوئد تمایلی به ورود پناهجویان بیشتری به خاک خود ندارند. کشورهای شرقی اتحادیه اروپا نظیر لهستان و مجارستان هم از میزبانی پناهجویانی که از خاورمیانه و شمال آفریقا که عمدتا مسلمان هستند، خودداری کرده‌اند. در همین حال احزاب راستگرا و پوپولیست در سراسر اتحادیه اروپا با سیاست‌ها و لفاظی‌های ضد مهاجرتی به این بحث‌ها دامن زده‌اند.

براساس این توافق که قرار است قبل از انتخابات اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ نهایی شود، هر کشور مسئول تعدادی از پناهجو خواهد بود، اما لزوما مجبور نیست که آن‌ها را بپذیرد.

اخراج پناهجویان از ژاپن با تصویب نهایی قانون جدید مهاجرت آسان‌تر شد
دولت ژاپن روز جمعه در پی تصویب نهایی قانون جدید مهاجرت مدعی شد که این قانون «جنجالی» به بهبود شرایط پناهجویان کمک می‌کند. اما در مقابل، مخالفان قانون جدید مهاجرت بر این نظرند که این قانون به دولت ژاپن اجازه می‌دهد پناهجویانی را که درخواست‌هایشان برای چندین بار رد شده‌اند، آسان‌تر اخراج کند.

به گزارش یورونیوز، پیش از تصویب نهایی این قانون، پناهجویان می‌توانستند بدون توجه به تعداد درخواست‌هایشان برای پناهندگی، مادامی که درخواست جدیدشان در حال بررسی بود، در ژاپن بمانند اما اکنون دولت این کشور می‌تواند آن‌ها را پس از رد سومین درخواست، اخراج کند. برخی از نمایندگان مجلس، وکلا و مدافعان حقوق شهروندی از مخالفان سرسخت لایحه بازنگری در قانون مهاجرت بودند.

کن سایتو، وزیر دادگستری ژاپن مدعی شد که «بسیاری» از پناهجویان از قانون پیشین مهاجرت سوء استفاده می‌کردند که اجازه نمی‌داد آن‌ها را تا زمانی که درخواستشان در حال بررسی بود، اخراج کنند. وزیر دادگستری ژاپن در ادامه گفت که قانون جدید مهاجرت هم از اتباع خارجی که نیاز به حمایت دارند، حمایت می‌کند و هم با آن گروه از آن‌ها که قوانین را زیر پا می‌گذارند، برخورد می‌کند.

ژاپن در سال گذشته میلادی از میان ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفری که تقاضای پناهندگی داشتند، فقط با درخواست ۲۰۲ پناهجو موافقت کرد و به هزار و ۷۶۰ پناهجوی دیگر به دلیل «ملاحظات بشردوستانه» اجازه اقامت در این کشور داد. این کشور همچنین از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، به بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ اوکراینی اجازه اقامت در ژاپن را داده است. انجمن وکلای توکیو بازگرداندن متقاضیان پناهندگی به کشورهایشان را «حتی» در صورت داشتن سابقه کیفری به دلیل نقض حقوق بشر در برخی از این کشورها غیرقابل قبول دانست. برخی از وکلای متقضیان پناهندگی در ژاپن اعلام کرده‌اند که مقام‌های این کشور گاهی اوقات بدون آنکه پناهجویان را برای مصاحبه فرابخوانند، درخواست آن‌ها را رد می‌کنند.

سازمان عفو بین‌الملل در ماه مارس با درخواست از ژاپن برای بایگانی لایحه بازنگری در قانون مهاجرت، بازداشت پناهجویان در این کشور را «خشونت‌آمیز» توصیف کرد. چگونگی نگهداری پناهجویان در بازداشتگاه‌ها در ژاپن همواره با انتقاد فعالان مدنی مواجه بوده است اما این انتقادها زمانی تشدید شد که یک شهروند ۳۳ ساله سریلانکایی در سال ۲۰۲۱ در یکی از این بازداشتگاه‌ها جان خود را از دست داد.

پاسخی ارسال کنید

*

*

نوزده + پانزده =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!