بایدها و نبایدهای غذایی هنگام مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها

توریست مالزی – از زمانی که پنی‌سیلین در سال ۱۹۲۸ کشف شد، آنتی‌بیوتیک‌ها عفونت‌هایی که زمانی تهدید کننده زندگی بودند را به وضعیت قابل درمان تبدیل کردند. اما در...
توریست مالزی – از زمانی که پنی‌سیلین در سال ۱۹۲۸ کشف شد، آنتی‌بیوتیک‌ها عفونت‌هایی که زمانی تهدید کننده زندگی بودند را به وضعیت قابل درمان تبدیل کردند. اما در فرآیند از بین‌بردن باکتری‌های “بد”، آنها می‌توانند باکتری‌های “خوب” را نیز از بین ببرند.

به گزارش دویجه وله، آنتی‌بیوتیک‌ها بر میکروب‌های روده شما تأثیر می‌گذارند، آنهم به روشی مشابه که آتش‌سوزی‌ها روی گیاهان و حیوانات جنگل تأثیر می‌گذارند. گیاهان پس از آتش‌سوزی دوباره رشد می‌کنند، اما با تنوع کمتری نسبت به قبل. پس از مصرف آنتی‌بیوتیک نیز همین اتفاق در روده رخ می‌دهد. علاوه بر این، آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند عوارض جانبی مانند درد شکم و کاهش اشتها ایجاد کنند. با این حال خوردن برخی غذاها ممکن است به جلوگیری از این نوع عوارض و همچنین بهبود تنوع میکروبی روده‌ها کمک کند.

پروبیوتیک‌ها
پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که معمولاً به عنوان “باکتری‌های سالم” شناخته می‌شوند. آنها می‌توانند به کاهش برخی از عوارض جانبی آنتی‌بیوتیک‌ها مانند نفخ و اسهال کمک کنند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف پروبیوتیک‌ها راهی ایمن برای جلوگیری از اسهال مرتبط با آنتی‌بیوتیک است. آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند باکتری‌های مفید موجود در پروبیوتیک‌ها را از بین ببرند، بنابراین توصیه می‌شود این دو را با فاصله چند ساعت مصرف کنید. پس از اتمام دوره آنتی‌بیوتیک، مصرف مخلوطی از پروبیوتیک‌ها نیز می‌تواند به بازگرداندن تعادل در میکروبیوم کمک کند.

پری‌بیوتیک‌ها
پری‌بیوتیک‌ها غذای باکتری‌های مفیدی هستند که در میکروبیوم روده زندگی می‌کنند. تغذیه باکتری‌های مفید قبل و بعد از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند به بازگرداندن تعادل به روده کمک کند. برخی از غذاها حاوی سطوح کم پری‌بیوتیک هستند، مانند: پیاز، سیر، موز، ریشه کاسنی، کنگر.

فیبر
فیبر ممکن است رشد باکتری‌های مفید در روده را تحریک کند. البته فراموش نکنید که هنگام مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها باید از غذاهای پر فیبر پرهیز کنید، زیرا ممکن است بر نحوه جذب دارو توسط معده تأثیر بگذارند. با این حال، هنگامی که فرد دوره کامل آنتی‌بیوتیک را به پایان رساند، خوردن فیبر می‌تواند به بازیابی باکتری‌های مفید و بهبود هضم صحیح کمک کند. غذاهای غنی از فیبر عبارتند از: کنگر فرنگی، موز، انواع توت‌ها، لوبیا، کلم‌بروکلی، عدس، آجیل، نخود فرنگی و غلات کامل.

غذاهایی که هنگام مصرف آنتی‌بیوتیک باید از آنها پرهیز کرد
برخی از غذاها با اثربخشی آنتی‌بیوتیک‌ها تداخل دارند، از جمله گریپ‌فروت و آب گریپ‌فروت که می‌تواند از جذب صحیح دارو جلوگیری کند. همچنین، برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که غذاهای غنی‌شده با دوزهای بالای کلسیم، مانند برخی از انواع آب پرتقال، می‌توانند در جذب برخی آنتی‌بیوتیک‌ها اختلال ایجاد کنند. فراموش نکنید که اجتناب از مصرف الکل هنگام مصرف هر دارویی مهم است. نوشیدن الکل در حین مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند باعث واکنش جدی و علائم زیر شود: حالت تهوع، درد شکم، گرگرفتگی، ضربان قلب سریع یا نامنظم، سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی.

پاسخی ارسال کنید

*

*

1 × 4 =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!