زنانی که قرمز می‌پوشند سالم‌ترند

سال‌هاست موضوع جذابيت عمومی رنگ قرمز و دلیل انتخاب این رنگ بعنوان تن‌ پوش زنان موضوع پژوهش‌های مختلف در زمينه‌های روانشناسی، و مغز و اعصاب بوده است؛ ا
سال‌هاست موضوع جذابیت عمومی رنگ قرمز و دلیل انتخاب این رنگ بعنوان تن‌ پوش زنان موضوع پژوهش‌های مختلف در زمینه‌های روانشناسی، و مغز و اعصاب بوده است؛ از جمله گزارش روانشناسان دانشگاه چین مرکزی در نشریه روانشناسی تکاملی که می‌گوید انتخاب رنگ قرمز پیشینه‌ای تکاملی دارد و به سلامت جسمی و جنسی زنان اشاره می‌کند و این نشانه می‌تواند کارکرد بقای نسلی داشته باشد. ویژگی فیزیکی رنگ قرمز در ایجاد جذابیت که مفهومی روانی‌ست “اثر قرمز” نامیده می‌شود.

آنچه موضوع اثر رنگ قرمز را در انسان‌ها و پیش از آن در گونه‌های نخستیان را به زیست شناسی تکاملی پیوند می‌دهد همزمانی تمایل به پوشیدن لباس‌های قرمز در زنان و روزهای تخمک گذاری‌ست. پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا در گزارشی که در نشریه علوم روانشناسی منتشر شده نتیجه گرفته‌اند که زنان ۱۸ تا ۴۷ ساله مورد آزمایش آن‌ها شش تا چهارده روز پس از قاعدگی تمایل دارند لباس‌هایی در طیف رنگی قرمز تا صورتی بپوشند.

در نقطه مقابل مردان مورد آزمایش نیز از بین رنگ‌های مورد توجه در تن پوش‌های زنان به رنگ قرمز توجه فراوان‌تری داشته‌اند. از نظر پژوهشگران استفاده از رنگ قرمز در انسان شبیه به تغییرات ظاهری در گونه‌های جانوری شبیه به انسان است که از پیام فیزیکی رنگ قرمز بعنوان نشانه آمادگی برای رابطه جنسی در بهترین شرایط جسمانی ممکن استفاده می‌کنند.

پژوهشگران دانشگاه چین مرکزی می‌گویند مردانی که در آزمایش‌های آن‌ها شرکت کرده‌اند زنان قرمزپوش را نسبت به زنان دیگر خوش مشرب‌تر و از نظر جسمی چابک‌تر می‌دانند و در کنار آن، گزارش دانشگاه بریتیش کلمبیا نیز نشان می‌دهد زنانی که قرمز می‌پوشند سه برابر سایر زنان از سلامت جسمی و توانایی باروری برخوردارند.

در گونه‌های مختلف نخستیان که نزدیک‌ترین گونه‌های جانوری به انسان هستند قرمز شدن اندام‌های جنسی بابون‌های ماده نشانه زمان جفتگیری‌ست. نه تنها قرمز در لباس زنان به آن‌ها جذابیت جنسی می‌بخشد بلکه افزایش هورمون جنسی مردانه تستوسترون در خون که با افزایش فشار خون همراه است منجر به تغییر رنگ صورت مردان به قرمز می‌شود.

یک دهه پیش پژوهشگران فرانسوی و بریتانیایی که زندگی گونه‌ای از نخستیان در جنگل‌های گابن را مطالعه می‌کردند در گزارشی نشان دادند افزایش حجم بدن در بابون‌های ماده از گونه Mandrillus sphinx نشانه آمادگی جنسی آن‌ها برای آمیزش است. این گزارش که در نشریه بوم‌شناسی رفتاری منتشر شده می‌گوید در این گونه بابون که رفتار اجتماعی شبیه به انسان دارد وقتی ماده‌ها در ظاهر به آمادگی جنسی می‌رسند اندام‌های تولید مثلی آن‌ها نیز پرخون‌تر می‌شود و به رنگ قرمز درمی‌آید. این رنگ به بابون‌های نر خبر می‌دهد که زمان مناسب برای جفتگیری فرارسیده است.

در مطالعات زیست شناسی مقایسه‌ای از ظهور رنگ قرمز در پوست جانوران ماده به عنوان “پوست جنسی (Sexual skin)” نام می‌برند. پوست جنسی نه تنها به مجموعه‌ای از علائم مرتبط با فصل جفتگیری نظیر بروز رنگ قرمز در اندام‌های جنسی ماده و تغییرات ظاهری در جانوران که بصورت بصری قابل تشخیص است اشاره می‌کند بلکه نشانه‌ای‌ست از افزایش مقدار هورمون‌های آماده کننده بافت رحم در نوع ماده.

نتایج هفت مطالعه مشترک میان پژوهشگران دانشگاه روچستر در امریکا و اینسبروک در اتریش نشان داده زنان نه تنها وقتی لباس قرمز به تن دارند بلکه وقتی تصویر آن‌ها در زمینه‌ای به رنگ قرمز نیز قرار می‌گیرد باهوش‌تر و جذاب‌تر به نظر می‌رسند.

پژوهشگران در این گزارش که در نشریه انجمن روانشناسی امریکا منتشر شده نتیجه‌گیری کرده‌اند که اثر قرمز از جمله نشانه‌های تکاملی در جانداران- منجمله انسان- است که به توانایی باروری و سلامت جنس ماده اشاره می‌کند. بنابراین مبنای انتخاب جفت‌ها در طبیعت کسب اطمینان از سلامتی نسل بعدی‌ست و این علائم پوستی یا ظاهری‌ست که کیفیت انتخاب را تعیین می‌کند.
منبع: ایران وایر

پاسخی ارسال کنید

*

*

هجده + 5 =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!