سرعت انقراض موجودات زمین ترسناک‌تر از تصور شده

توریست مالزی – به اعتقاد دانشمندان، سرعت انقراض موجودات زمین فراتر از تصور شده و یکی از علل آن دخالت‌های انسانی است. علل دیگر انقراض حیوانات چیست؟ به گزارش...
توریست مالزی – به اعتقاد دانشمندان، سرعت انقراض موجودات زمین فراتر از تصور شده و یکی از علل آن دخالت‌های انسانی است. علل دیگر انقراض حیوانات چیست؟

به گزارش گجت نیوز، انقراض حیوانات بخشی از روند تکامل است و طی یک سده اخیر برآورد شده که ۵۰۰ گونه جانوری برای همیشه از بین رفته‌اند. اغلب انقراض‌ها به‌علت شرایط آب و هوایی و تغییرات اقلیمی صورت می‌پذیرد. شوربختانه برخی از گونه‌های ناسازگار به‌علت ناتوانی در تطبیق خود با محیط به‌تدریج از بین می‌روند.

از جمله گونه‌های جانوری که منقرض شده‌اند می‌توان به طوطی بهشت، گرگ سیسیل، کبوتر مسافر، مرغ هیت، شیر دریایی ژاپنی، ببر تاسمانی و طوطی کارولینا اشاره کرد. در طول تاریخ همواره انقراض در برخی از دوره‌های خاص گسترده‌تر بوده که در اصطلاح به آنها انقراض دسته جمعی گفته می‌شود. در انقراض‌های دسته جمعی حدود ۷۵ درصد از گونه‌ها در مدت زمان کوتاهی از بین می‌روند؛ منظور کمتر از دو میلیون سال است.

به‌اعتقاد جمع کثیری از دانشمندان، زمین در حال حاضر در ششمین دوره انقراض دسته جمعی خود به سر می‌برد و عمده این انقراض‌ها به‌علت دخالت‌های انسانی صورت پذیرفته است. مطالعه شگفت‌انگیزی طی سال‌های اخیر منتشر شده که ادعا می‌کند نه‌تنها امروزه در حال از دست دادن گونه‌ها هستیم، بلکه سرده‌ها را نیز از دست خواهیم داد. تحلیل پژوهشگران دانشگاه استنفورد و مکزیک دلیل انقراض جنس‌ها را طی ۵۰۰ سال گذشته، جنگل‌زدایی، شهرنشینی و شیوه‌های کشاورزی می‌داند و به این پدیده، نابودی بیولوژیکی گفته می‌شود.

محققان همچنین در مطالعه خود خاطرنشان کردند که مهره‌داران نسبت به سایر جانوران تا ۳۵ برابر بیشتر در حال منقرض شدن هستند و فعالیت‌های انسانی دلیل عمده این اتفاق است. سرده گروهی از حیوانات هستند که شباهت بسیار زیادی با یکدیگر دارند و احتمال داده می‌شود نیاکان آنها مشترک است. در مقابل سرده، گونه را داریم که بیانگر یک نوع حیوان است. برای مثال سرده اسب‌ها دارای هفت گونه می‌شود که دو گونه اسب، سه گونه الاغ و سه گونه گورخر هستند.

دانشمندان به‌تازگی دریافته‌اند که کل سرده‌ها در حال ناپدید شدن هستند و به این کار مثله کردن درخت زندگی می‌گویند. محقق ارشد موسسه اکولوژی UNAM، جراردو سبالوس معتقد است: انسان در روند تکامل حیات خود روی زمین، ضربه بسیار بزرگی به طبیعت وارد می‌کند. آنچه در قرن حاضر با درخت زندگی انجام می‌دهیم رنج زیادی برای بشریت در آینده به‌همراه خواهد داشت.

همچنین پل اریش، استاد ممتاز مطالعات جمعیت در دانشگاه استنفورد بر این باور است که آنچه ما از دست خواهیم داد، تنها همراهان زنده در کل جهان هستند. دو دانشمند فوق موفق شدند از میان ۵۴۰۰ سرده مهره‌داران به ۳۴ هزار و ۶۰۰ گونه برسند و دریافتند که از سال ۱۵۰۰ پس از میلاد مسیح حدود ۷۳ سرده منقرض شده‌اند. بعد از مهره‌داران، ۴۴ سرده از پرندگان از دست رفته‌اند و بعد از آنها پستانداران، دوزیستان و خزندگان!

پاسخی ارسال کنید

*

*

یک × چهار =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!