موزه بریتانیا ؛ آرامگاه منشور کوروش

توریست مالزی – در بخش ایران این موزه، بیش از سیزده هزار شی ایران باستان و مهم تر از همه، آنچه دنیا به عنوان منشور حقوق بشر آن را...
توریست مالزی – در بخش ایران این موزه، بیش از سیزده هزار شی ایران باستان و مهم تر از همه، آنچه دنیا به عنوان منشور حقوق بشر آن را پذیرفته است به چشم می خورد. این گنجینه منشور کوروش است.

به گزارش مجله دلتا، پانصد سال قبل از میلاد مسیح، کوروش هخامنشی، شاه جهان زمان خود ملت های گوناگون را از اسارت بابلیان آزاد کرد. او بدون هیچ جنگ و خونریزی وارد بابل شد و پس از ورود باشکوهی که به آنجا داشت ۴۰ هزار نفر از بند آزاد شده و به سرزمین خود بازگشتند. او فرمانی صادر کرد که از شرح ورودش و عدم بدرفتاری با انسان ها و پرستش خداوند یگانه سخن می گفت. بر لوحی از گل رس به زبان بابلی نو (آکدی) حک شد. منشوری ۱۱ سانتیمتری با ۴۵ سطر که به منشور کوروش یا منشور حقوق بشر معروف شد. امروز صفحه گردشگری مجله دلتا را بخوانید تا ببینیم این منشور کجاست؟



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

موزه بریتانیا
یکی از بزرگ ترین و مشهور ترین موزه های جهان که با موزه لوور پاریس رقابتی تنگاتنگ دارد، موزه بریتانیا (British Museum) است. یکی از غنی ترین موزه های دنیا با بیش از ۷ میلیون گنجینه تاریخی از ملل،‌ فرهنگ ها و اقوام مختلف سراسر جهان و از تمامی کشورها من جمله ایران. در انگلستان قرار دارد و برای دیدن از آن باید به لندن بروید.

جالب است به شما بگویم موزه بریتانیا با شعار «موزه ای از دنیا، موزه ای برای دنیا» این گنجینه بی قیمت را از دوران ماقبل تاریخ تا کنون، کنار یکدیگر گردآوری کرده و به صورت رایگان در معرض دید همه بازدید کنندگان قرار داده است. شما پولی برای ورود به این موزه پرداخت نمی کنید اما هزینه کنجکاوی ذهن‌تان را با دیدن صدها هزار یادگار از دوران کهن، به خود پرداخت خواهید کرد.

بخش خاورمیانه
در موزه بریتانیا بخشی به نام خاورمیانه وجود دارد. از همه ادوار و همه کشورها مانند ایران، عراق و دیگر کشورهای منطقه خاورمیانه اشیا باستانی بسیار پرارزشی را می توانید از نظر بگذرانید.

در بخش ایران، این موزه بیش از سیزده هزار شی ایران باستان را در دل خود جای داده و مهم تر از همه، آنچه دنیا به عنوان منشور حقوق بشر آن را پذیرفته است در آن به چشم می‌خورد. این گنجینه بزرگ منشور کوروش است که در محفظه ای شیشه ای قرار داده شده و بدل آن در سازمان ملل به عنوان نماد صلح بین ملت های مختلف نگهداری می‌شود.

منشور حقوق بشر یا همان منشور کوروش در این موزه دیدنی در کنار دیگر آثار باستانی از هنر ایران پیش از اسلام و پس از آن، همچون سفالینه هایی با قدمت ۳۳۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، کلاه‌ خود به همراه زرهی به نام شاه عباس اول صفوی، سفال‌های لعابدار نیشابوری و کاشی‌ های عهد سلجوقی و صدها آثار دیگر از تمدن ایران در معرض دید عموم قرار گرفته است.

در قسمت فارسی کتابخانه موزه بریتانیا حدود ۳ هزار نسخه خطی و ۱۰ هزار کتاب چاپی نگهداری می‌شود.

منشور کوروش
در سال ۱۸۷۹ میلادی (۱۲۵۸ خورشیدی) لوحی گلی در کاوش‌های شهر بابل، زیر پی دیواری توسط هرمزد رسام باستان‌ شناسی آشوری‌ تبار بریتانیایی، یافت شد که به زودی مشخص شد منشور کوروش هخامنشی پس از تصرف بابل و شکست دادن «نبونید» پادشاه بابلیان است.

تاکنون میلیون‌ها نفر از این منشور دیدن کرده‌اند و تحقیقات بسیاری نیز درباره آن صورت گرفته است. برخی از سطرهای این استوانه، آسیب‌ دیده و قابل خواندن نبود، اما در سال ۱۳۷۵ بخش جدا شده استوانه منشور کوروش که در دانشگاه بیل امریکا نگهداری می‌شد به موزه بریتانیا انتقال داده شد تا سطرهای استوانه حقوق بشر کامل شود.

متن منشور حقوق بشر کوروش بارها توسط دانشمندان غربی ترجمه شد و در ایران برای نخستین‌ بار توسط دکتر عبدالمجید ارفعی، استاد فرهنگ و زبان‌ های خاور نزدیک باستان، به فارسی برگردانده شده است.

در بخشی از ترجمه منشور کوروش آمده است:
من برای همه انسان‌ ها آزادی پرستش خدایان‌شان را برقرار کردم و فرمان دادم که هیچ کس حق ندارد به این دلیل مورد بد رفتاری قرار بگیرد. من فرمان دادم که هیچ خانه‌ ای ویران نشود. من صلح و آسایش را برای تمام انسان‌ها تضمین کردم.

این روزها در حالی از برگزاری مراسم برای کوروش بزرگ در ایران جلوگیری می شود که در تاجیکستان، شرکت‌کنندگان در یک همایش بین‌المللی از دولت خواسته‌اند تا‌ یک روز را به عنوان روز کوروش کبیر به فهرست جشن‌های رسمی این کشور اضافه کند. این اواخر، توجه به شخصیت کوروش، بنیانگذار سلسله هخامنشی در تاجیکستان بیشتر شده‌است.

پاسخی ارسال کنید

*

*

1 × سه =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!