نگرانی کارشناسان بهداشت از سویه جدید کرونا در آمریکا

توریست مالزی – یک سویه جدید ویروس کرونا کارشناسان بهداشت عمومی در ایالات متحده آمریکا را نگران کرده است. سویه جدید، که به طور غیررسمی «پیرولا» (Pirola) نامیده می‌شود،...
توریست مالزی – یک سویه جدید ویروس کرونا کارشناسان بهداشت عمومی در ایالات متحده آمریکا را نگران کرده است. سویه جدید، که به طور غیررسمی «پیرولا» (Pirola) نامیده می‌شود، نسخه بسیار جهش‌یافته از سویه اومیکرون (Omicron) است که در اواخر سال ۲۰۲۱ و اوایل سال ۲۰۲۲ باعث افزایش موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در سراسر جهان شد.

به گزارش بی بی سی، دکتر اسکات رابرتز، معاون سرپرست پزشکی دپارتمان پیشگیری از عفونت در دانشکده پزشکی دانشگاه ییل در بریتانیا، گفته است: «این سویه در چندین ایالت آمریکا و چندین کشور مشاهده شده است، در حالی که هیچ ارتباط روشنی بین افراد مبتلا ثابت نشده است؛ پس این واقعا نشان می‌دهد که ویروس به نوعی در جامعه گسترش یافته است بدون این که شناسایی شده باشد.»

سویه جدید «پیرولا»، با نام علمی «ایی‌جی-۵» (EG.5)، زیرشاخه سویه اومیکرون است، که یک نسخه بسیار جهش‌یافته ویروس کرونا است که گفته شده توانسته است از رادار آنتی‌بادی‌های ایجاد شده توسط سیستم ایمنی، که یا در پاسخ به ابتلا به سویه‌های پیشین و یا واکسن‌ها ایجاد شده بود، به اصطلاح فرار کند و از سوی آنها شناسایی نشود.

در حالی که سازمان جهانی بهداشت «خطر سلامت عمومی ناشی از ایی‌جی-۵ را در سطح جهانی «کم» ارزیابی کرده است»، ولی آن را به عنوان «سویه مهم و قابل توجه» رده‌بندی کرده است، به این معنی که این سویه چنان جهش و تغییرات ژنتیکی کرده است که به آن مزیت‌هایی می‌دهد و شیوع آن در حال گسترش است.

سویه پیرولا در فوریه سال جاری در چین شناسایی شد و سپس برای اولین بار در ماه آوریل در آمریکا مشاهده شد. دکتر رابرتز توضیح داد که این یکی از جدیدترین زیرشاخه سویه اومیکرون است که از زیرشاخه بی‌ای-۲ (BA.2) منشعب شده است، که یک سال پیش در آمریکا شیوع پیدا کرد. تا کنون فقط ۳۰ مورد شناسایی شده است و ویروس همان کد ژنتیکی کووید را دارد.

او گفت به دو دلیل این سویه موجب نگرانی شده است «اول اینکه این سویه تغییرات ژنتیکی بسیاری بیشتری نسبت به سویه‌های قبلی کرده است و سه مرحله جهش از سویه اخیر فاصله گرفته است؛ شبیه فاصله‌ای که بین سویه دلتا و سویه اومیکرون در سال ۲۰۲۱ روی داد.» «دوم اینکه این سویه در چندین ایالت آمریکا و چندین کشور گسترش یافته است، بدون این که هیچ ارتباطی بین موارد ابتلا مشاهده شده باشد، که این نگرانی را ایجاد می‌کند که احتمالا این ویروس بدون شناسایی در حال گسترش است و درک درستی از میزان آن وجود ندارد، چرا که سیستم‌های نظارتی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.»

دکتر رابرتز هشدار داد: «کووید در این زمستان بازخواهد گشت… این مهم است که همه در سطح فردی میزان تحمل خطر [سلامتی] خود را ارزیابی کنند… آیا شما آسیب‌پذیر هستید؟» او گفت که همه تمهیداتی که برای حفاظت و مقابله با کووید در نظر می‌گرفتیم همچنان در این مورد هم صدق می‌کنند، هم رعایت‌های شخصی و اجتماعی و هم تمهیدات بهداشتی و دارویی. علائم ابتلا به این سویه شبیه سرماخوردگی، و شامل تب، سردرد، بدن‌درد، سرفه، سوزش گلو و آبریزش بینی است.

در ایران هم، وزارت بهداشت اعلام کرده است که سویه جدید پیرولا هنوز در کشور شناسایی نشده است، اما احتمالا به ایران هم برسد.

پاسخی ارسال کنید

*

*

پانزده + هشت =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!