هشدار سازمان جهانی بهداشت در باره خطرات چربی‌های غیراشباع

توریست مالزی – بسیاری از شیرینی‌ها و انواع سیب‌زمینی‌های سرخ‌شده حاوی چربی‌های ترانس یا غیراشباع مصنوعی هستند. طبق ارزیابی سازمان جهانی بهداشت جهانی پیامدهای نفوذ این چربی‌ها به بدن...
توریست مالزی – بسیاری از شیرینی‌ها و انواع سیب‌زمینی‌های سرخ‌شده حاوی چربی‌های ترانس یا غیراشباع مصنوعی هستند. طبق ارزیابی سازمان جهانی بهداشت جهانی پیامدهای نفوذ این چربی‌ها به بدن سالانه سبب مرگ زودرس نیم میلیون نفر در جهان می‌شود.

به گزارش دویچه وله، بسازمان بهداشت جهانی در تازه‌ترین گزارش خود هشدار داده است که علیرغم روشنگری‌ها و تلاش‌های فراوان هنوز هم بسیاری از مواد غذایی در جهان حاوی چربی‌های ترانس یا غیراشباعی مصنوعی هستند که خطرناک و سمی محسوب می‌شوند.

نا بر این گزارش پنج میلیارد نفر از جمعیت هشت میلیارد نفری در جهان از حفاظت کافی در برابر چربی‌های ترانس برخوردار نیست. پیامدهای مصرف این نوع چربی‌ها سبب می‌شود که سالانه نیم میلیون نفر در جهان بر اثر مرگ زودرس جان خود را از دست بدهند. مصرف چربی‌های غیراشباع مصنوعی به‌ویژه سبب ابتلا به ناراحتی‌ها و بیماری‌های قلبی می‌شود.

تدروس آدهانوم، رئیس سازمان بهداشت جهانی در این باره گفت: «چربی‌های ترانس موادی سمی و کشنده هستند. وقت آن فرا رسیده که جلوی افزوده شدن این چربی‌های مصنوعی به مواد غذایی در جهان گرفته شود.» سازمان بهداشت جهانی دولت‌های جهان را فراخواند تا صدور مجوز برای استفاده از چربی‌های ترانس مصنوعی را به شدت محدود کنند.

بنا بر گزارش این سازمان، مصر پاکستان و کره جنوبی از جمله کشورهایی هستند که میزان استفاده از این گونه چربی‌ها در آن‌ها بالاست. روندی مثبت برای کاهش میزان مصرف این چربی‌ها در حال حاضر در کشورهای آرژانتین، بنگلادش، هند، پاراگوئه، فیلیپین و همچنین اوکراین مشاهده می‌شود. سازمان جهانی بهداشت تولید‌کنندگان چربی و روغن در جهان را فراخواند تا چربی‌های ترانس را از محصولاتی که به تولیدکننده موادغذایی می‌فروشند، حذف کنند.

در طبیعت نیز چربی‌های ترانس یافت می‌شوند و میزان کمی از آن‌ها به طور طبیعی و عمده در غذاها با منبع حیوانی، مانند کره، شیر، خامه و گوشت موجود است. از این رو بین چربی ترانس طبیعی و چربی ترانس صنعتی یا مصنوعی تمایز وجود دارد. سازمان جهانی بهداشت بر آن بود که تا سال ۲۰۲۳ میلادی چربی‌ها غیراشباع مصنوعی به طور کامل از چرخه تولید مواد غذایی حذف شوند.

از سال ۲۰۲۱ به این سو تنها موادی اجازه عرضه شدن در بازارهای اتحادیه اروپا را دارند که میزان چربی صنعتی در آن‌ها زیر ۲ گرم در هر صد گرم باشد. دانمارک یکی از کشورهای پیشرو در این عرصه است و حدود ۲۰ سال پیش استفاده از روغن‌ها و چربی‌های غیر اشباع صنعتی را به‌ شدت محدود کرد. این امر سبب شده که موارد ابتلا به بیماری‌های قلبی و گوارشی در این کشور کاهش یافته است.

شیرینی‌جاتی که در روغن سرغ می‌شوند، محصولات حاوی سیب‌زمینی سرخ‌شده و همچنین خوارک‌های آماده که در سوپرمارکت‌ها عرضه می‌شوند، از جمله محصولاتی هستند که میزان چربی‌های غیراشباع مصنوعی در آنها بالا است.

پاسخی ارسال کنید

*

*

دو × دو =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!