توریست مالزی
۲۴ فروردین ۱۳۹۷
توریست مالزی – پژوهشگر سنگ نگاره های ایران گفت: در مطالعات جدید پژوهشگران آزاد، آثار حکاکی شده و نقوش رقابت بوکس در بخشی از سنگ نگاره های تیمره در شهرستان خمین کشف شد.
کشف نمونه های متعدد از اجرای مسابقات بوکس، چوگان و تیر اندازی با سرعت بالا و ایستاده بر اسب و دیگر نمونه ها نشان از این می دهد که سنگ نگاره ها با وجود مهجوریت در ایران آیینه تمام نمایی از زیست بشر در فلات ایران و به ویژه درایران مرکزی است.
وی تاکید کرد: گنجاندن تصاویر سنگ نگاره ها در کتاب های درسی مدارس و دانشگاهی از موضوعاتی است که باید به آن توجه ویژه شود چرا که داشته های اصیل فرهنگی را معرفی می کند.
نویسنده کتاب های سنگ نگاره های ایران و تیمره بیان کرد: ۲۴ استان کشور دارای آثار سنگ نگاره است که در مجموع شمار این آثار به بیش از ۵۰ هزار نمونه می رسد و حتی برای کهن ترین کتیبه خطی ایران که متعلق به چهار هزار و ۸۰۰ سال پیش است نیز هیچ گونه کاربست اقتصادی برای آن ایجاد نشده و نیاز است از این سرمایه ارزشمند به درستی در درآمدزایی و معرفی هویت ناب ایرانی بهره گرفته شود.
بیش ۲۱ هزار سنگ نگاره در مساحتی حدود ۱۵۰ کیلومتر مربع در منطقه تیمره شهرستان خمین وجود دارد که قدمت بعضی از آن ها به بیش از ۴۰ هزار سال می رسد.

