تداوم بحران سیاسی مالزی پس از سوگند نخست وزیری محی‌الدین

توریست مالزی – بعد از چندین روز مملو از تحرکات پنهان و آشکار سیاسی، مالزی در روز یکشنبه، با نخست وزیری محی‌الدین یاسین روبرو شد. به گزارش سایت خبری...
توریست مالزی – بعد از چندین روز مملو از تحرکات پنهان و آشکار سیاسی، مالزی در روز یکشنبه، با نخست وزیری محی‌الدین یاسین روبرو شد.

به گزارش سایت خبری This Week in Asia، پادشاه مالزی مراسم ادای سوگند نخست‌وزیری محی‌الدین یاسین را در روز یکشنبه برگزار کرد و وی را به عنوان نخست وزیر جدید مالزی منصوب نمود. اما ماهاتیرمحمد نخست‌وزیر سابق و هم‌پیمان کنونی او، انور ابراهیم می‌گویند که آنان اکثریت آرا را در مجلس نمایندگان دارند نه محی‌الدین یاسین.

محی‌الدین یاسین، سیاست‌مداری در رتبه‌ای پایین‌تر از ماهاتیر و انورابراهیم است که بالاترین سمتش رهبر شماره ۲ هشتیمن نخست وزیر مالزی بوده است. این سیاستمدار ۷۲ ساله، که از رهبران دوآتشه‌ی ناسیونالیست‌های مالایی است، پس از ۷ روز بحران سیاسی در پی از هم‌پاشیدن ائتلاف پاکاتان هاراپان، خود را نخست وزیر مالزی می‌داند. ائتلاف زمانی فروپاشید که محی‌الدین، وزیر کشور ماهاتیر به گروه قدرتمند نمایندگان مالایی مجلس پیوست تا با شکل‌گیری یک اکثریت جدید و به دست گرفتن دولت، حزب DAP (حزب میانه‌روی دموکراتیک چینی) و همچنین انورابراهیم را به عنوان نماد دموکراسی چندنژادی را از مدیریت کشور حذف کنند.

ماهاتیرمحمد با نقشه این گروه جدید مخالفت کرد و کوشید با ایجاد یک ائتلاف غیرحزبی جدید که عاری از افراد متهم به فساد مانند نجیب تون رزاک باشد، قدرت را به دست بگیرد. اما انور نیز که معمار جنبشی چند دهه‌ای بود که به ائتلاف پاکاتان هاراپان منجر شد، طرح ماهاتیر را رد کرد.

ماهاتیر تنها مانده و انورابراهیم کوشید در روز شنبه با آشتی‌جویی، هر هزینه‌ای را پرداخت کنند تا به تعبیر خود از بازگشت غارتگران سیاسی به قدرت پیشگیری کنند. این دو آیکون سیاسی مالزی اعلام کردند که از حمایت ۱۱۵ نماینده از ۲۲۲ نماینده مجلس برخوردارند. رقمی که در روز یکشنبه به ۱۱۲ نفر کاهش یافت.

در این میان، پادشاه مالزی، سلطان عبدالله سلطان احمد شاه که در هفته گذشته برای حل بحران سیاسی کشور پا به میدان گذاشته بود، اعلام کرد که او پس از گفت و گو با نمایندگان مجلس به این نتیجه رسیده است که محی‌الدین یاسین دارای اکثریت آرا در مجلس است.

اکنون گام بعدی ماهاتیرمحمد و انورابراهیم به چالش کشیدن اکثریت آرا در مجلس نمایندگان است. کاری که با درخواست رای عدم اعتماد به نخست وزیر آغاز خواهد شد و به وفاداری تمامی ۱۱۲ نماینده‌ای نیاز دارد که تا امروز از ماهاتیر محمدو انورابراهیم حمایت کرده‌اند. از سوی دیگر، حزب آمنو و پاس و عده‌ای دیگر از نمایندگان مخالف پاکاتان هارپان خواهند کوشید با توسل به تصمیم پادشاه از رای‌گیری برای عدم اعتماد نخست وزیر جلوگیری کنند. با توجه به روند کنونی تغییر حزب در میان نمایندگان مجلس مالزی، به نظر می‌رسد محی‌الدین و حامیانش نظیر نجیب تون رزاک بتوانند نقشه‌های پاکاتان هاراپان را خنثی کنند.

پاسخی ارسال کنید

*

*

20 + 7 =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!