روستایی در فیلیپین در حال فرو رفتن به زیر آب

توریست مالزی – مارتینز می گوید: در خانه ای بزرگ شدیم که هر چند سال یک بار بلندتر می شود. یه گزارش استار مالزی، پدرش قلاب های بامبو را...
توریست مالزی – مارتینز می گوید: در خانه ای بزرگ شدیم که هر چند سال یک بار بلندتر می شود.

یه گزارش استار مالزی، پدرش قلاب های بامبو را بالا می برد تا آب دریا به کف خانه نرسد. آنها در دهکده ساحلی در فیلیپین زندگی می کنند که زمانی جزیره بوده است و اکنون بدون زمین است.

به گفته کارشناسان ، Sitio Pariahan ، در حدود ۱۷ کیلومتری شمال مانیل ، هر سال در حدود ۴ سانتی متر در حال غرق شدن است که عمدتا به دلیل فرونشست زمین ناشی از استفاده بیش از حد مردم از آب های زیرزمینی است.

اکنون بالا آمدن سطح دریا ناشی از گرم شدن کره زمین می تواند به زودی این روستا را غیرقابل سکونت کند، مشکلی که سایر کشورها در آسیا با آن روبرو هستند، جایی که مردم به سختی زندگی می کنند

چاه عمیق تنها منبع آب است و ساکنان از آن برای حمام کردن ، تمیز کردن ، پختن و حتی نوشیدن استفاده می کنند. پانل های خورشیدی در بسیاری از پشت بام ها برای برق نصب شده است ، بیشتر برای تماشای تلویزیون که بین همسایگان مشترک است. در روزهایی که برق ضعیف است ، ساکنان وقت خود را با قمار می گذرانند.

مارتینز به یاد می آورد که روستای آنها همیشه مثل این نبوده است. او به یاد می آورد مسابقات و جشن های بزرگ در روستای آنها برگزار می شد و آنقدر محبوب بود که بازدید کنندگان از شهرهای اطراف برای تماشامی می آمدند و در کلیسا جشن می گرفتند. اکنون جزیره کاملاً در حال غرق شدن است و کلیسایی که زمانی پر از نماگزار بود با خزه آغشته شده است.

بیشتر تخریب ها در سال ۲۰۱۱ در زمان سونامی اتفاق افتاد . مارتینز به یاد می آورد که امواج به اندازه خانه ها بود. او دید که چگونه کلبه ها یک به یک به دریا کشیده می شوند، او و خواهران و برادرانش بر روی چوب های بامبو بودند. مدرسه آنها نیز تخریب شد و فقط دیوارها مانده بود. بیش از ۵۰ خانواده جزیره را ترک کردند و هرگز برنگشتند. والدین او اکنون برای تأمین هزینه زندگی خود به قایق متکی هستند.

پدرش ، دومینگو، گفت که ترک کردن گزینه خوبی نیست، زیرا جایی برای رفتن وجود ندارد. آنها یک بار سعی کردند یک آپارتمان را در یک شهر نزدیک اجاره کنند، اما مدت کوتاهی پس از آن بازگشتند. وی گفت: معیشت ما اینجاست. اگر از ما خواسته شود که به شهر دیگر برویم امرار معاش دشوار خواهد بود و شاید ما آنجا مجبور به گدایی شویم؟

فرناندو سیرینگان ، یک متخصص تغییر آب و هوا ، سیتو پاریان را از نزدیک مورد مطالعه قرار داده و گفته است که بعضی از مناطق شمال مانیل به سرعت در حال تغییر هستند زیرا زمین فروکش می کند و همزمان آب در حال افزایش است.

وی گفت:”آنچه که برای ۵۰ سال یا ۱۰۰ سال دیگر پیش بینی می شد در حال حاضر برای بسیاری از نقاط جهان با سرعت سریعتر اتفاق می افتد.

پاسخی ارسال کنید

*

*

سه × 1 =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!