هشدار درباره پیامدهای اقتصادی بحران خاورمیانه برای مالزی

توریست مالزی – کارشناسان از دولت مالزی خواسته‌اند در پی افزایش تنش‌ها در خاورمیانه و احتمال بسته شدن تنگه هرمز، اقدامات مداخله‌ای راهبردی و یک برنامه جامع اضطراری برای...
توریست مالزی – کارشناسان از دولت مالزی خواسته‌اند در پی افزایش تنش‌ها در خاورمیانه و احتمال بسته شدن تنگه هرمز، اقدامات مداخله‌ای راهبردی و یک برنامه جامع اضطراری برای کاهش آثار بلندمدت این بحران اجرا کند.

به گزارش نیواستریتس تایمز، آن‌ها تأکید کردند تثبیت قیمت سوخت، کنترل قیمت کالاهای اساسی و تقویت ساختار شرکت‌های وابسته به دولت از جمله پترولیام ناسیونال برهاد برای حفظ تاب‌آوری اقتصاد کشور در برابر شوک‌های پیش‌بینی‌نشده ضروری است.

کارشناس جنگ روانی و تحلیلگر امنیتی دانشگاه دانشگاه فناوری مارا، نور نیرواندی مت نورالدین، گفت دولت باید با استفاده از نظام یارانه‌ای قوی، ثبات قیمت نفت را تضمین کند تا فشار تورمی بر بخش حمل‌ونقل و مواد غذایی کاهش یابد. او پیشنهاد کرد قیمت سوخت در سطح تثبیت‌شده نگه داشته شود تا از افزایش ناگهانی قیمت کالاها جلوگیری شود و هم‌زمان نظارت سختگیرانه‌ای برای جلوگیری از سوءاستفاده از یارانه‌ها اعمال شود تا این حمایت‌ها فقط به شهروندان محلی برسد.

وی همچنین توصیه کرد فهرست کالاهای مشمول کنترل قیمتی گسترش یابد تا از سوءاستفاده برخی افراد از شرایط بحران برای افزایش قیمت‌ها جلوگیری شود. از سوی دیگر، ژئواستراتژیست «آکادمی تحقیقات راهبردی نوسانتارا»، عظمی حسن، بر اهمیت حفظ قدرت شرکت پتروناس به عنوان ستون امنیت انرژی کشور تأکید کرد. او گفت مداخله دولت برای تقویت ساختار این شرکت ضروری است تا نظام تأمین سوخت کارآمد باقی بماند و ذخایر ملی نفت که پیش‌بینی می‌شود دست‌کم تا ماه می دوام داشته باشد، حفظ شود. به گفته او، با وجود اثر مستقیم بحران خاورمیانه از جمله افزایش قیمت سوخت، حفظ قیمت بنزین RON95 یکی از مسئولیت‌های مهم دولت است.

در همین حال، اقتصاددان مالزیایی، برجویی بردای، از اقدام دولت برای تشکیل کمیته ویژه پایش اقتصادی جهت ارزیابی آثار این درگیری استقبال کرد و خواستار تنوع‌بخشی به منابع واردات مواد غذایی و مسیرهای لجستیکی شد تا وابستگی به مسیرهای آسیب‌پذیری مانند تنگه هرمز کاهش یابد. او افزود دولت باید مسیرهای جایگزین را شناسایی کند و با شرکت‌های کشتیرانی همکاری داشته باشد تا از افزایش شدید هزینه‌ها جلوگیری شود.

بردای که رئیس علمی دانشگاه دانشگاه علوم و فناوری مالزی نیز هست، پیشنهاد کرد برای حمایت از صنایع آسیب‌دیده از بحران خاورمیانه، از جمله تولیدکنندگان و بخش برق و الکترونیک، طرح تعویق مالیاتی اجرا شود. وی همچنین از مردم خواست آرامش خود را حفظ کرده و تنها به اطلاعات معتبر تکیه کنند. او گفت: «اقتصاد ما همچنان باثبات است، بنابراین عاقلانه هزینه کنید و از خرید هیجانی خودداری کنید. دولت برای هر شرایطی آماده است.»

تنش‌ها در خاورمیانه پس از حمله مشترک ایالات متحده آمریکا و اسرائیل به ایران در ۲۸ فوریه شدت گرفت.

پاسخی ارسال کنید

*

*

5 × 2 =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!