چند نکته‌ی جالب درمورد برج‌های پنروناس مالزی

توریست مالزی – برج‌های دوقلوی پتروناس کوالالامپور واقع در کشور مالزی برای چندین سال بلندترین آسمان‌خراش‌های دنیا محسوب می‌شدند. این دو برج، یکی از شاهکارهای مهندسی عصر ما هستند....
توریست مالزی – برج‌های دوقلوی پتروناس کوالالامپور واقع در کشور مالزی برای چندین سال بلندترین آسمان‌خراش‌های دنیا محسوب می‌شدند. این دو برج، یکی از شاهکارهای مهندسی عصر ما هستند.

به گزارش زومیت، مالزی را اغلب به‌عنوان کشوری پیشرو از نظر تجارت و اقتصاد درمیان کشورهای با اکثریت مردمان مسلمان می‌شناسند؛ فدراسیونی واقع در شرق دور و نزدیکی خط استوا با پایتختی که یکی از قلب‌های تپنده‌ی اقتصاد شرق آسیا و چه بسا جهان به‌شمار می‌رود. کوالالامپور، شهری متکثر و چندرنگ که مردمانی از نژاد‌ها و ادیان مختلف را در خود جای داده و جمعیت منطقه متروپولیتن آن روی‌هم‌رفته بیشتر از هفت میلیون نفر است.

تکثر و تنوع کوالالامپور مختص مردمانش نیست؛ این شهر به داشتن مراکز تجاری بزرگ هم مشهور است. اگر در دسته‌ی افرادی بوده‌اید که اندکی درمورد مالزی و نکات جالب پیرامون آن کشور کنجکاوند، یا اگر سفری به کوالالامپور داشته‌اید، احتمالاً توجهتان به برج‌های پتروناس جلب شده است؛ برج‌هایی که در مرکز کوالالامپور سر به آسمان کشیده‌ و در میانه‌‌‌های تنه‌ی ۸۸ طبقه‌ای خودشان، توسط پلی در میان آسمان به هم متصل شده‌اند.

برج‌های پتروناس از سال ۱۹۹۸ تا سال ۲۰۰۴ از سوی شورای سازه‌های بلند و زیستگاه‌های شهری یا CTBUH به‌عنوان بلندترین سازه‌ی دنیا شناخته می‌شدند؛ تا اینکه در سال ۲۰۰۴ جای خود را در این رده‌بندی به ساختمان تایپه ۱۰۱ دادند. در ادامه‌ی این مقاله سعی می‌کنیم با تاریخچه‌ی ساخت و جزئیات بیشتری از برج‌های پتروناس آشنا شویم. جدای از رقابت موجود در رده‌بندی بلندترین‌سازه‌ها که بخشی از سروصدای مربوط به آن‌ها عموماً جنبه‌ی تبلیغاتی دارد و با در نظر گرفتن اینکه رکوردها اساساً برای شکسته شدن ثبت می‌شوند، این شاهکارهای مهندسی مرکز شهر کوالالامپور به‌مدت ۶ سال بلندترین آسمان‌خراش‌های ساخته‌شده به دست بشر بوده‌اند و ارزش نگاه نزدیک‌تر را قطعاً دارند.

برج‌های پتروناس: نمادی از مالزی
به‌باور برخی، برج‌های دوقلوی پتروناس به‌خوبی نمایانگر فرهنگ و پس‌زمینه‌ی اسلامی کشور مالزی هستند. برخی دیگر از این برج‌ها به‌عنوان نمادی از گذشته و آینده‌ی مالزی و کولالامپور یاد می‌کنند؛ سازه‌هایی که در عین دربرداشتن برخی نمادهای فرهنگی و سنتی مردمان آن کشور، نشانگر شور و تمایل کوالالامپور برای پیوستن به جرگه‌ی شهرهای مدرن هستند. با هرگروهی که موافق یا مخالف باشیم، درنهایت احتمالاً همگی روی این موضوع اتفاق نظر پیدا خواهیم کرد که پتروناس صفحه‌ای درخشان به تاریخ معماری اضافه کرده است. این برج‌ها بعد از آغاز به کار به‌عنوان مراکز تجاری، برجستگی و اهمیت کوالالامپور را به‌عنوان یک مرکز تجاری و فرهنگی به‌خوبی تثبیت کردند.

کوآلالامپور در دوران ساخت برج‌های پتروناس در آستانه تحولی بزرگ درزمینه شهرسازی بود
درواقع کوالالامپور را می‌توان به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین سایت‌های ساختمانی دنیا در نظر گرفت که در آستانه‌ی دگرگونی بزرگی از حیث ایجاد سازه‌های جدید و مدرن قرار گرفته است. چنین به نظر می‌رسد که این برج‌های استوانه‌ای دوقلوی سربه‌فلک‌کشیده، بال‌های کوچک‌تر مجاور خود را که با یک پل آسمانی متصل شده‌اند، در آغوش می‌گیرند. اصول اساسی اسلام، دینی برجسته در مالزی، اساس طراحی هندسی به‌کاررفته در صفحه‌ی کف برج را تشکیل می‌دهد. دو مربع دروان‌یافته و روی هم قرار گرفته با کناره‌های دایره‌ای کوچک همگی در کنار هم نمادی از وحدت، هماهنگی، ثبات و عقلانیت هستند. طرح‌های نمای بیرونی برج‌ها و همچنین طراحی بخش ورودی آن‌ها عمدتاً دارای فرهنگ مالزیایی‌اند.

اگرچه شخصیت یا کارکتر کلی این سازه دارای فناوری‌های پیشرفته و رویکردی بین‌المللی است؛ اما سازه به‌طور مشخص مالزیایی باقی مانده است. چنین برداشت می‌شود که برج‌های دوقلوی پتروناس با قرار گرفتن در مرز شمالی سوپر کریدور چند‌رسانه‌ای (MCS) و با بهره بردن از امکانات ارتباطی پیشرفته‌ی آنجا، مالزی را به خط مقدم عصر انفجار اطلاعات رسانده‌اند.

برج‌های دوقلوی پتروناس در نگاه نخست چند مشخصه‌ی کلی دارند:
پل آسمانی دوطبقه در طبقات ۴۱ و ۴۲
آسانسورهای دو طبقه با سرعت بالا
سیستم کنترل سازه
سیستم امنیتی سازه
سیستم ارتباطات الکترونیکی

برج‌های پتروناس از نگاه اعداد و ارقام
در این بخش و در جدولی که مشاهده می‌کنید، شماری از اعداد و ارقام جالب پیرامون برج‌ها و نکات حاشیه‌ای پیرامون آن‌ها به‌صورت جامع آورده شده است:

تعداد طبقات ۸۸
ارتفاع ۴۵۲ متر از سطح خیابان اصلی
طراحان و معماران سزار پلی و همکاران (ایالات متحده) در همکاری با شرکت معماری KLCC
محل پل آسمان طبقات ۴۱ و ۴۲
طول پل آسمان ۵۸٫۴ متر
ارتفاع پل آسمان ۱۷۰ متر بالاتر از سطح خیابان اصلی
حمل‌ونقل عمودی در برج ۵۸ دستگاه جابه‌جایی اشخاص سریع در هر برج
تعداد آسانسورها ۱۰ واحد در هر برج
مساحت پوشش فولادی نماها ۶۵ هزار متر مربع
مساحت نمای شیشه‌ای نماها ۷۷ هزار متر مربع

چند نکته‌ی جالب درمورد برج‌ها
آلن روبرت کوهنورد شهری فرانسوی یک بار در سال ۱۹۹۷ از دیوار شیشه‌ای و فولادی بیرونی برج‌های پتروناس تاورز بالا رفت. وی این کار را با دست‌وپای خالی و بدون هیچ دستکش یا پوشش کوهنوردی خاصی و همچین بدون استفاده از هیچ نوع وسیله‌ی ایمنی خاص و بدون هشدار یا اعلام قبلی به دست‌اندرکاران برج انجام داد. برخی روبرت را با لقب اسپایدرمن (شخصیت معروف داستان و فیلم‌هایی به همین نام) می‌شناسند.

بیشتر کارهای ساختمانی اساسی پتروناس در پروژه‌ی ساخت این بناها در شب انجام می‌شد. این در حالی بود که کارهای تکمیلی در داخل سازه‌ها در روز انجام می‌گرفت تا در هزینه‌های مربوط به تأمین نور صرفه‌جویی شود. در روزهای اوج ساخت‌و‌ساز پتروناس و در پرکارترین زمان‌ها، به‌طور هم‌زمان ۷ هزار کارگر در سایت ساختمانی مستقر بودند.

 

این مطلب خلاصه شده است متن کامل آن را می توانید در این لینک مطالعه نمایید.

پاسخی ارسال کنید

*

*

17 − دوازده =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!