کراتوم چیست؟

توریست مالزی – کراتوم، با نام علمی می تراگینا اسپکیوسا (Mitragyna speciose)، یک درخت استوایی از خانواده قهوه و بومی بخش هایی از آفریقا و جنوب آسیاست. گیاه کراتوم...
توریست مالزی – کراتوم، با نام علمی می تراگینا اسپکیوسا (Mitragyna speciose)، یک درخت استوایی از خانواده قهوه و بومی بخش هایی از آفریقا و جنوب آسیاست. گیاه کراتوم از قرن نوزدهم در طب سنتی با ارزش بوده و امروزه از آن برای تسکین درد، درمان خانگی ترک اعتیاد و کاهش علائم ترک اعتیاد استفاده می ­شود.

به گزارش مجله سلامتی، به طور سنتی کراتوم را خرد و از آن به عنوان چای و یا به صورت جویدنی و کشیدنی به خاطر تاثیرات شادی بخش آن، استفاده می ­کنند. امروزه، این گیاه به صورت کپسول و قرص و پودر هم مصرف می شود. در دسترس بودن کراتوم در آمریکا یکی از بحث های داغ اخیر به حساب می ­آید. گیاهی که توجهات بسیاری را به دلیل قوانین گیج کننده FDA به خود جلب کرده است. کراتوم شامل بیش از ۴۰ ترکیب و ۲۵ نوع آلکالوئید است.

آلکالوئیدهای اصلی فعال در کراتوم، میتراگینین و ۷ هیدروکسی میتراگنین هستند که می ­توانند طیف وسیعی از اثرات هیجان و تحرک تا افسردگی را در خود داشته باشند. ترکیبات کراتوم نشان می ­دهند که این ماده اثر مسکن و ضد التهاب دارد.

کاربردهای سنتی کراتوم
برگ های آن از درخت هایی که می ­توانند بسته به آب و هوا همیشه سبز و بی خزان بمانند، تهیه و اغلب قبل از استفاده خشک و پودر می ­شوند. جویدن مستقیم برگ ها یکی از مصارف بومی این گیاه است.

هنگامی فرآوری برگ ها، معمولا آنها را به صورت پودر یا چای در می ­آورند. بیشتر پودر این ماده به صورت کپسول فروخته می ­شود. این پودرها به رنگ سبز مایل به قهوه ای و همین طور در بسته های فرموله شده با عصاره های گیاهان دیگر آماده خرید آنلاین هستند. این پودر گاهی اوقات در آب جوشانده شده تا فرم خمیر به خود بگیرد که برای زخم ها یا استعمال دهانی کاربرد دارد. به طور معمول از لیمو برای مزه دار کردن چای برای کمک به استخراج آلکالوئیدها استفاده می شود. این برگ های خشک را همچنین می توان کشید.

تاثیر برگ ها به دوز این ماده بستگی دارد. مقادیر کم تا ۱۰ گرم، بیشتر اثرات سرشوق آوردن، مثل مواد افیونی را به همراه دارد. در حالیکه مصرف مقدار زیاد عصاره گیاهی کراتوم ، یعنی از ۱۰ گرم به بالا، می ­تواند تاثیر آرامبخش و مسکن داشته باشد.

روش های سنتی جویدن برگ ها اغلب منجر به تحریک اثرات می ­شوند. در تایلند، اکثر مردان بین ۱۰ تا ۶۰ برگ را در یک روز می ­جوند. در برخی مطالعات، مشخص شد که تقریبا ۷۰ درصد مردان تایلندی این ماده می جوند. این گیاه در مالزی به شکل بومی خود شناخته می ­شود، آنها اغلب ساقه ها را جدا کرده و بر روی برگ ها نمک می ­پاشند تا عامل ایجاد یبوست از بین برود.

برای آنهایی که از این ماده برای کاهش اضطراب استفاده می ­کنند، مصرف دوز متوسط مناسب است. چرا که برخی نژادها در دوزهای پایین انرژی بسیار بالایی ایجاد می ­کنند، در حالیکه در دوزهای بالا تحمل و بردباری به وجود آمده، این اثر را کاهش می ­دهد.

عوارض جانبی:
اعتیاد
از زمانیکه استعمال کراتوم در اروپا و ایالات متحده آمریکا رواج پیدا کرد، گزارش هایی در مورد اینکه افراد به طور فیزیکی به آن وابسته شده و اعتیاد پیدا کرده اند به دست می ­رسد. اخیرا مطالعات مستندی نیز وجود دارد که نشان می ­دهد ویژگی های ماهیتی کراتوم چطور می ­تواند مصرف کنندگان را به دام بیندازد. اثرات مسکن شبه اپوئید دلیل اصلی برای اعتیاد احتمالی است. اثرات سر خوشی کراتوم به طور کلی کم شدت تر از تریاک و شبه افیون هاست. با این وجود، هنوز هم مطلوب مصرف کنندگان مواد مخدر است.

مصرف بیش از حد داروهای ضد درد مزمن با اثرات جانبی جدی یا غیر معمول کراتوم مرتبط است که از انواع این تاثیرات می ­توان به هایپر پیگمنتیشن یا لک پوستی گونه ها، لرزش، بی اشتهایی، کاهش وزن و جنون اشاره کرد. اغلب مطالعات منتشر شده پیرامون اعتیاد به کراتوم، گزارش های مربوط به مصرف کنندگان همیشگی و وسواسی هستند. در هر مورد، فرد تحمل قابل توجهی را نسبت به اثرات کراتوم از خود نشان داده و علائم آشکار حاصل از ترک اعتیاد را هنگام توقف استفاده مجدد بروز داد. علائم ترک شبیه آنهایی بود که از ترک مواد افیونی سنتی حاصل می ­گردد، مانند زودرنجی، بی قراری، حالت تهوع، افزایش فشار خون، بی خوابی، خمیازه کشیدن، آبریزش بینی، درد عضلانی، اسهال و درد مفاصل. موارد مرگ بسیاری ناشی از مصرف بیش از حد و یا اعتیاد گزارش شده است. معتادان به مواد مخدر اغلب سعی دارند تا خود را با کراتوم درمان کنند که می ­تواند مهلک باشد.

مشکلات دستگاه گوارش و کبد
استفاده از کراتوم منجر به عوارض جانبی ناگوار مثل ایجاد معده عصبی و استفراغ می ­گردد. همچنین گزارشاتی وجود دارند که تشنج، مشکلات کبدی همراه با تهوع شدید و کم آّب شدن بدن را از عوارض آن می ­دانند. تحقیق منتشر شده در ژورنال پرشکی سم شناسی دارویی، موردی از یک مرد جوان گزارش داد که بعد از استعمال کراتوم پس از دو هفته در غیاب مصرف هرگونه ماده انگیزشی دیگر، دچار یرقان و پرویتوس (خارش شدید) شده بود.

پیامدهای دائمی یا بلند مدت مصرف کراتوم
ممکن است از در ابتدای مصرف دوز بالای ۱۰ تا ۲۵ گرم از برگ های خشک شده کراتوم، حالت هایی مثل عرق کردن، سرگیجه، تهوع و بی قراری به وجود آید اما این اثرات ظرف مدت کوتاهی که تنها ۶ ساعت طول می ­کشد، با آرامش و احساس شعف و سرخوشی و حالتی مثل دیدن رویا جایگزین می ­شود. برای مصرف کنندگان همیشگی کراتوم، از دست دادن وزن، خستگی، یبوست و هایپرپیگمنتیشن گونه می ­تواند از اثرات منفی قابل توجه مصرف کراتوم باشد.

تاثیرات روانی
در حالیکه ممکن است برخی از علائم فیزیکی ظاهر شوند و در عرض یک هفته از بین بروند، اثرات روانی می ­تواند به همان اندازه معمول و گاهی خطرناک باشند. این ها می ­توانند شامل توهم، از دست دادن میل جنسی، اضطراب، نوسانات خلقی شدید، ترس اپیزودیک یا رویدادی، از دست دادن اشتها، گریه کردن، رخوت، اختلالات روانی، رفتارهای پرخاشگرانه، اعتیاد و سوظن باشند.

علائم ترک اعتیاد در نوزادان
نتایج تحقیقات منتشر شده در نوامبر ۲۰۱۸ نشان داد که اثرات شبه افیونی می ­تواند منجر به بروز عوارض جانبی قابل توجهی در نوزادان شود. این موضوع برای دو مورد در آمریکا گزارش شده است و در نتیجه نگرانی ها در مورد استفاده از کراتوم در دوران بارداری افزایش می ­یابد. متخصصان در حال حاضر درباره گرایش گسترده تر زنان باردار برای یافتن جایگزینی برای مسکن های افیونی نظیر مورفین، هروئین و اکسی کدون (نوعی داروی مخدر) نگران هستند. در یک مطالعه موردی، ۳۳ ساعت پس از تولد، نوزاد علائمی شبیه به ترک اعتیاد مانند عطسه، لرزیدن، شیر خوردن بیش از حد، خراشیدن پوست ناحیه صورت و کج خلقی را از خود بروز داد. بنا بر گزارش ها، مادر نوزاد در دوران بارداری برای کمک به روند خواب، از چای کراتوم استفاده می ­کرده است.

پاسخی ارسال کنید

*

*

ده − سه =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!