چین قدرتمند‌ترین ابررایانه‌ جهان را معرفی می‌کند

چین به زودی ساخت اولین ابررایانه ۱۰۰ پتافلابی خود را اعلام می‌کند، ابررایانه‌ای به شدت قدرتمند که از توانایی پردازش یک کوادریلیون در ثانیه برخوردار است.
چین به زودی ساخت اولین ابررایانه ۱۰۰ پتافلابی خود را اعلام می‌کند، ابررایانه‌ای به شدت قدرتمند که از توانایی پردازش یک کوادریلیون در ثانیه برخوردار است.

براساس گزارش ساینس الرت، گفته می‌شود این ابررایانه جدید می‌تواند در هر ثانیه هزار ترافلاپ اطلاعات را محاسبه کند، و این موفقیتی است که دولت آمریکا تلاش بسیاری کرده‌است تا چین را از رسیدن به آن بازدارد. برای مثال در ماه آوریل فروش پردازشگرهای زنون و زنون فی را به موسسه‌های چینی ممنوع کرد،‌به ویژه مانع از دسترسی دانشگاه ملی فناوری‌های دفاعی چین به این تجهیزات شد،‌مکانی که ابررایانه تیانهه ۲، قدرتمند‌ترین ابررایانه جهان از سال ۲۰۱۳ تا به امروز، در آن قرار دارد.

تیانهه ۲ هنوز تکمیل نشده‌است،‌ و متخصصان براین باورند تحریم‌های آمریکا علیه چین با هدف جلوگیری از بهبود به فناوری ابررایانه‌ها و به صورت خاص این ابررایانه در چین بوده‌است. اما چین به جای آنکه عملکرد خود را کند کند،‌تمامی بودجه و سرمایه خود را صرف تولید و توسعه ابرپردازشگرهای آلفا و ARM کرده‌است.

چین بیش از ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه را صرف ساخت این پردازشگرها کرده‌است تا تیانهه۲ را ارتقا دهد و اکنون گفته می‌شود این کشور قصد دارد روز ۲۰ ژوئن این ابررایانه را در کنفرانس بین‌المللی ابررایانه‌ها در آلمان معرفی کند.

درحال حاضر همه‌چیز درباره تیانهه۲ فرضی است و باید در انتظار آغار کنفرانس نشست اما دلایلی وجود دارد که این فرضیات را محکم‌تر می‌سازد: این ابررایانه همواره به عنوان سیستمی معرفی شده‌است که در صورت بهره‌برداری کامل از آن، قدرت پردازشی برابر ۱۰۰ پتافلاب خواهد‌داشت.

همچنین براساس میزان سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در چین،‌احتمال موفقیت مهندسان چینی در ساخت ابرپردازشگرها بسیار بالا است. تیانهه ۲ درحال حاضر دارای ۳۲ هزار پردازشگر زنون اینتل و ۴۸ هزار پردازشگر زنون فی اینتل است و این حجم پردازشگر قدرت آن را به ۵۴.۹ پتافلاب رسانده‌است.

منبع”مهرنیوز”

پاسخی ارسال کنید

*

*

چهار × 4 =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!