هشدار ماهاتیر محمد نسبت به استقراض خارجی دولت مالزی از چین

توریست مالزی – ‘ماهاتیر محمد’ نخست وزیر اسبق مالزی روز چهارشنبه همزمان با سفر ‘نجیب تون رزاق’ نخست وزیر فعلی این کشور به پکن نسبت به استفراض خارجی بیش...
توریست مالزی – ‘ماهاتیر محمد’ نخست وزیر اسبق مالزی روز چهارشنبه همزمان با سفر ‘نجیب تون رزاق’ نخست وزیر فعلی این کشور به پکن نسبت به استفراض خارجی بیش از اندازه از چین هشدار داد.
ماهاتیر محمد معمار مالزی نوین که ۲۲ سال هدایت این کشور را در اختیار داشت، در مورد وابستگی بیش از اندازه این کشور در مورد استقراض از یک منبع خارجی مانند چین هشدار داد و آن را باعث تخریب حق حاکمیت مالزی دانست.
وی این بیانات را در جلسه شورای رهبری حزب جدید ‘بومیان متحد مالزی’ که وی ریاست آن بر عهده دارد، بیان کرد.
در یادداشت تفاهمی که روز گذشته در سفر ‘نجیب تون رزاق’ به چین امضاء شد، این کشور برای ساخت خط ریلی سواحل شرقی وام ۱۳ میلیارد دلاری به مالزی اعطا می کند.
ساخت این خط ریلی ساحلی باعث اتصال کوالالامپور، پایتخت تجاری مالزی به شهر ساحلی ‘تومپات’ در شمال شرقی این کشور می شود.
بر اساس یادداشت تفاهمی که با حضور ‘نجیب تون رزاق’ در چین امضاء شد، امتیاز تهیه، مهندسی و ساخت این خط ریلی به شرکت ساخت ارتباطات چین واگذار شد.
ماهاتیر محمد همچنین هشدار داد از آنجایی که چین قصد دارد تنش های منطقه ای را به جای گفت وگو با اتحادیه آ.سه.آن به عنوان یک گروه، با کشورها به صورت دو جانبه حل وفصل کند، این امر ممکن است حق حاکمیت مالزی را به خطر بیاندازد.
براساس گزارش رسانه های مالزی، نخست وزیر اسبق این کشور، اقدام چین را باعث تخریب احتمالی محوریت آ.سه.آن در حل مسائل منطقه ای از قبیل مناقشات بر سر مالکیت بخش هایی از دریای جنوبی چین دانست.
وی گفت: به نظر می رسد ما تنها به مسیر خود ادامه می دهیم و سیاست دیگر کشورهای منطقه را لحاظ نمی کنیم.
شبکه خبر آسیا نیز نوشت: همزمان با اظهارات ‘ماهاتیر محمد’ برخی از اقتصاددانان منطقه نیز نزدیکی بیش از حد مالزی با چین را اقدامی نامطلوب دانسته و عنوان کردند اگر این کشور می توانست در ایجاد رابطه با پکن و واشنگتن تعادل ایجاد کند، از این موضع به نفع خود استفاده می کرد.
به اعتقاد این قبیل متخصصان، شرایط فعلی که در آن مالزی به چین نزدیک شده است، در مرحله نخست کوالالامپور را آسیب پذیر می کند و از طرفی می تواند آمریکا را نیز از مالزی ناخشنود کند. منبع ایرنا

پاسخی ارسال کنید

*

*

20 − 18 =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!