ماهی mackerel یکی از ماهی‌های پرمصرف در مالزی

توریست مالزی – در مالزی، ماهی mackerel یکی از ماهی‌های پرمصرف، پرطرفدار و نسبتاً ارزان‌قیمت است که به شکل‌های مختلفی در بازار عرضه و مصرف می‌شود. این ماهی قسمت...
توریست مالزی – در مالزی، ماهی mackerel یکی از ماهی‌های پرمصرف، پرطرفدار و نسبتاً ارزان‌قیمت است که به شکل‌های مختلفی در بازار عرضه و مصرف می‌شود. این ماهی قسمت پشتی به رنگ آبی یا سبز تیره دارد، در حالی که شکمش نقره‌ای براق است. اغلب چند لکه یا خطوط تیره روی پشتش دیده می‌شود. چشم‌ها بزرگ‌تر از معمول هستند و در ظاهرش جلب توجه می‌کنند.

در زبان محلی، چند نوع ماهی mackerel وجود دارد که با نام‌های متفاوتی شناخته می‌شوند:
Ikan Kembung: رایج‌ترین نوع mackerel در مالزی. جثه متوسط دارد، گوشت آن سفید و طعم‌دار است. اغلب برای سرخ کردن، بخارپز کردن یا پخت در کاری استفاده می‌شود. قیمت نسبتاً مقرون‌به‌صرفه‌ای دارد.
طعم: طعمی نسبتاً قوی و خاص دارد، نه به شدت ماهی‌های چرب مثل سالمون، اما قوی‌تر از ماهی‌های سفید ملایم. چرب و خوشمزه است، به‌ویژه اگر سرخ یا گریل شود.
بو: بوی ماهی آن متوسط است. اگر تازه باشد، بوی زهم زیادی ندارد. ولی اگر کمی مانده باشد، بوی خاص آن سریع به مشام می‌رسد.
استخوان: استخوان‌دار است. استخوان‌های بلند و وسطی آن قابل‌تشخیص‌اند، ولی تیغ‌های ریز هم دارد و باید هنگام خوردن مراقب بود، به‌ویژه برای کودکان.

Tenggiri (Spanish mackerel): گوشت سفید، نرم و بدون تیغ زیاد. گران‌تر از kembung است. برای تهیه otak-otak، کاری، و نودل‌های معروف مانند laksa استفاده می‌شود. معمولاً به صورت برش‌های گرد یا فیله در بازار موجود است.
طعم: طعمی ملایم‌تر، لطیف‌تر و کمتر “ماهی‌وار” نسبت به Kembung دارد. گوشت آن سفت‌تر، متراکم و نرم است. برای کسانی که طعم قوی ماهی را دوست ندارند، گزینه‌ی بهتری است.
بو: اگر تازه باشد، بوی ماهی کمی دارد اما اصلاً زننده نیست. برای پخت‌وپز خانگی بسیار مناسب است.
استخوان: تقریباً بی‌تیغ است! یکی از دلایل محبوبیت زیادش همین است. معمولاً به شکل حلقه‌ای برش خورده و تیغ‌های بزرگ وسط آن به‌راحتی جدا می‌شوند. مناسب برای کودکان و سالمندان.

اگر دنبال ماهی‌ای با طعم قوی و قیمت اقتصادی هستی، Kembung خوبه.
اگر طعم ملایم، بدون استخوان و پخت آسان برات مهمه، Tenggiri رو انتخاب کن.


پاسخی ارسال کنید

*

*

پنج × دو =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!