کوالا سلانگور و کرمهای شب تاب

جاده سونگاري بولوه مسيري است که شما را به منطقه حفاظت شده کرمهاي شب تاب سلانگور راهنمايي مي کند.
توریست مالزی – جاده سونگاری بولوه مسیری است که شما را به منطقه حفاظت شده کرمهای شب تاب سلانگور راهنمایی می کند.

پس از گذر از زمینهای طلائی رنگ و مزارع نخل، به کامپونگ کوانتان خواهید رسید. در این منطقه تابلوی بسیار بزرگی نصب شده که نشان می دهد کامپونگ کوانتان منطقه حفاظت شده کرمهای شب تاب است.در مسیر رودخانه کوآلا سلانگور به محلی که از لحاظ غذاهای تازه و خوشمزه دریایی شهرت دارد یک تجربه غذایی متفاوت خالی از لطف نیست خصوصا اینکه با وجودخیل عظیم گردشگران قیمت غذا هنوز هم معقول و مقرون به صرفه است.

این منطقه یکی از دو زیستگاه کرمهای شب تاب است که می توانید میلیونها کرم شب تاب را ببینید که نورافشانی می کنند. زیستگاه دوم کرمهای شب تاب در جهان رودخانه آمازون در برزیل است. تنها تفاوت این دو منطقه این است که برخلاف رودخانه آمازون، سلانگور در کوآمپونگ کوانتان به راحتی قابل دسترسی است.

کرمهای شب تاب بر روی درختان جمع می شوند که با استفاده از یک قایق سامپان که نوعی قایق سنتی چینی است، براحتی قابل دسترسی است.بنابه گفته بومیان، بهترین زمان برای تماشای کرمهای شب تاب هنگام غروب آفتاب، حدود یک تا ۴ ساعت پس از غروب، است.

برای داشتن سفری لذت بخش توصیه می شود کفش مناسب به پا کرده و به اندازه کافی ماده پشه کش به همراه داشته باشید. پشه های خیلی کوچک که هیچ آسیبی به انسان نمی رسانند، نیز می توانند موجبات آزار و اذیت شما را فراهم آورند. هرگز از چراغ قوه و فلاش دوربین عکاسی خود استفاده نکنید زیرا این کار کرمهای شب تاب را از فعالیت بازداشته و شما از لذت تماشای آنها باز می مانید.

پس از سوار شدن به قایق و با توصیه ای از جانب راهنما ازشما خواهند خواست که ساکت و آرام بنشینید و از صداهای آرامش بخشی که از جنگل به گوش می رسد لذت ببرید.پس از ۱۰ دقیقه قایق سواری در امتداد رودخانه، کرمهای ابریشم نمایان می شوند.آنها منظره ای شبیه به چراغهای شب کریسمس را خلق کرده اند.

fireflies2

از فاصله دور نور ساطع شده از کرمها همچون گرد و غبار طلا بر روی درختان به نـظر می رسـد. کمـی که نزدیکتـر شـوید می توانـید براحـتی نور هر یـک از کرمـها را به وضـوح ببینید. کرمهای شب تاب نر برای جذب کرمهای ماده از خود نور بسیار زیبایی ساطع می کنند. زمانی که سطـح آب پائـین اسـت، کرمهـای شـب تاب پراکنده اند ولی زمـانی که سـطح آب بالاسـت آنها یک جا متمرکز می شوند.

دلیل این امر این است که کرمها همزمان با افتادن به درون آب می میرند. به همین دلیل، هنگام بارش سنگین کرمها دیگر نور افشانی نمی کنند.کرمهای شب تاب فقط بر روی درختانی که شاخ و برگ باز و گسترده تر دارند به چشم می خورند مانند برم بانگ که در امتداد رودخانه کوآلا سلانگور به وفور رشـد می کند.

نورافشانی کرمهای نر در مقایـسه با کرمهای ماده بسیار شدیدتر است. کرمهای ماده از نور خـود برای یافتن محلی مناسب جهت تخم ریزی اسـتفاده می کنند.به نظر می رسد کرمهای شب تاب نر مجهز به آنتی هسـتنـد که به طـور متـوازن و همـاهنگ نـورافشـانی می کنند.

منطقه حفاظت شده کوآلا سلانگور یکی از معدود زیستگاههای باقی مانده کرمهای شب تاب در جهان است. به علت استفاده از حشره کشها و سموم دفع آفات، تعداد کرمهای شب تاب منطقه به طرز چشمگیری کاهش یافته است.

منطقه کوآلا سلانگور منطقه زمینهای باتلاقی حفاظت شده است، و تلاشهای مدافعین محیط زیست در حفاظت از کرمهای شب تاب و جلوگیری از کاهش جمعیت آنها با موفقیت همراه بوده است.

دوستداران و علاقه مندان به سفرهای هیجان انگیز و ماجراجویان می توانند شب را در کلبه های مخصوص در این منطقه سپری کرده و به تماشای پرندگان حیرت انگیز و بسیار زیبای زمینهای باتلاقی بپردازند. این باتلاقهای خطرناک به محیطی مناسب برای تفرج و تفریح گردشگران تبدیل شده است.

این منطقه شامل جنگلهای احیاء شده و درختان چندل می باشد و معابر مخصوص برای پیاده روی گردشگران حرفه ای و مبتدی در نظر گرفته شده است.از آنجایی که این گردشها توسط موسسه طبیعت مالزی اداره می شود، برای گردشهای تفریحی نیز بسیار مناسبند.

علاوه بر ۶ گردش اصلی طبیعی که هر کدام به نام حیوانات و پرندگان نامگذاری شده اند، گیاهان و درختان نیز با نام علمی شان شناخته می شوند. از دیگر گردشها در این منطقه می توان به گردش عقاب، گردش میمون لانگور، گردش ماکاک، رینگ باند و کوستال باند اشاره کرد.ساخت گذرگاه تخته ای این امکان را برای گردشگران بوجود آورده تا بدون اینکه احساس بدی به آنان دست دهد به راحتی از روی باتلاقها عبور کنند.

درختان چـندل ۹۵ هکتـار از زمینـهای پارک را پوشـانده و جـزء مهمـترین گــیاهان این اکوسیـستم محــسوب می شوند. جاندارانی که در میان این گیاهـان زندگی می کنند عبارتند از: خرچنگها، نرم تنان، خرچنگهای نعل اسبی و ماهیها. سایر حیواناتی که در جنگل درختان چندل به چشم می خورند عبارتند از : انواع پرندگان، میمونها، سمورهای آبی و مارها.

یکی از جالب توجه ترین جاذبه های پارک طبیعی کوآلا سلانگور دریاچه ای است که ۵ هکتار از این پارک را تحت پوشش قرار داده است. این دریاچه به آشیانه ای برای پرندگان مهاجر تبدیل شده است. به منظور کمک به پرندگان در ساختن آشیانه در وسط دریاچه تلی از شن و ماسه برپا شده است و همواره آب دریا به این دریاچه هدایت می شود تا منبع غذایی این پرندگان نیز تامین شود.

گردشگرانی که در شب به گردش مشغولند می توانند شب را در پناهگاهها به سر برده و از برجک پناهگاه به تماشای حیوانات شبرو مشغول شوند. در طول فصل مهاجرت )از ماه سپتامبر تا ماه آوریل( ، پرندگانی چون حواصیل و اگرت را می توانید به راحتی در این دریاچه ببینید.

پاسخی ارسال کنید

*

*

نه + 13 =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!