۶۲۲ هزار ممنوع الخروج درمالزی

اداره مهاجرت مالزی اعلام کرد که بیش از نیمی از 622 هزار و 768 مالزیایی که در فهرست ممنوع الخروج‌های این کشور قرار دارند، بدهکاران به صندوق ملی آموزش عالی مالزی هستند.
توریست مالزی – اداره مهاجرت مالزی اعلام کرد که بیش از نیمی از ۶۲۲ هزار و ۷۶۸ مالزیایی که در فهرست ممنوع الخروج‌های این کشور قرار دارند، بدهکاران به صندوق ملی آموزش عالی مالزی هستند.

مصطفی علی، مدیر کل اداره مهاجرت مالزی گفت که ۳۱۵ هزار و ۴۵۸ فردی که موفق به بازپرداخت وام‌های صندوق ملی آموزش عالی نشده اند، در فهرست ممنوع الخروجی ها قرار گرفته اند.

به نوشته تارنمای ‘مالای میل آنلاین’، وی اعلام کرد که ۱۲۳ هزار و ۵۹۲ نفر به وزارت بازرگانی، ۹۹ هزار و ۸۱۷ نفر به اداره درآمد داخلی، ۶۵ هزار و ۸۸۳ نفر به اداره ملی ثبت، ۶ هزار و ۸۳۷ نفر به صندوق معیشتی کارکنان، پنجهزار و ۷۹۲ نفر به پلیس و یکهزار و ۹۲۵ نفر به گمرگ مالزی بدهی دارند و ممنوع الخروج شده اند.

برخی افراد نیز در مالزی به دلایلی توسط اداره مهاجرت، دادگاه ها، زندان ها، وزارت امور خارجه و کمیسیون مقابله با فساد ممنوع الخروج شده اند.

‘مستوره محمد خالد’ معاون مدیر اجرایی صندوق ملی آموزش عالی مالزی نیز گفت که تا ماه آوریل سال جاری یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به طور فعال بازپرداخت های خود را انجام داده اند در حالی که حدود ۶۰۰ هزار نفر مبلغی حدود هفت میلیارد و ۹۰۰ میلیون رینگیت (حدود یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار) به آموزش عالی بدهکار هستند.

صندوق ملی آموزش عالی مالزی تا پایان سال گذشته ۴۸.۵ میلیارد رینگیت (۱۱ میلیارد و ۵۴۰ میلیون دلار) وام به دو میلیون و ۶۰۰ هزار دانشجوی این کشور پرداخت کرده است که به طور میانگین سالانه ۲۰۰ هزار دانشجوی جدید از خدمات این صندوق استفاده کرده اند.

این صندوق برای انجام عملیات خود به ۵ میلیارد رینگیت (یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار) نیازمند است و تاکنون از ۱۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون رینگیت (۴.۵ میلیارد دلار) وام داده شده، حدود ۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون رینگیت (حدود ۴ میلیارد دلار) باز نگشته است.

از یک میلیون و ۹۰۰ هزار دانشجوی داخلی که تحصیلات آنها در مالزی پایان یافته است، یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در حال پرداخت وام هستند و یا آن را پرداخت کرده اند.

هزینه تحصیل در بخش دولتی نظام آموزش عالی مالزی برای شهروندان این کشور در مقایسه با بخش خصوصی ناچیز بوده است، به گونه ای که اگر هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی در سال دو هزار رینگیت (حدود ۴۵۰ دلار) باشد، این میزان در دانشگاه‌های خصوصی دستکم حدود ۱۰ برابر است.

براساس برخی گزارش ها، دولت مالزی تاکنون در سطحی برابر با کشورهای اتریش، بلژیک، دانمارک و فنلاند بودجه خود را به دانشگاه های دولتی اختصاص می داد، اما میزان بودجه دانشگاه ها طی سال های اخیر به شدت کاهش یافته و برنامه دولت سوق مراکز آموزش عالی به سمت استقلال مالی است.

منبع: ایرنا

پاسخی ارسال کنید

*

*

هفت + 16 =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!