مالزی در حال تبدیل شدن به یک رژیم مستبد

تارنمای 'مالای میل' اعلام کرد مالزی در تازه ترین شاخص دموکراسی منتشر شده سه پله سقوط داشته است.
تارنمای ‘مالای میل’ روز جمعه اعلام کرد مالزی در تازه ترین شاخص دموکراسی منتشر شده با سقوط سه پله ای از کشور همسایه اندونزی عقب افتاد.

مالزی از یک شاخص ۱۰ امتیازی توانست با کسب امتیاز ۶.۴۳ از بین ۱۶۷ کشور در رتبه ۶۸ قرار گیرد که در مقایسه با رتبه سال گذشته خود که در جایگاه ۶۵ قرار داشت، سقوط سه پله ای داشت.

اندونزی با رتبه ۴۹ و فیلیپین با رتبه ۵۴ از نظر دموکراسی از مالزی پیشروتر هستند، اما سنگاپور با رتبه ۷۴ بعد از مالزی قرار دارد.

در این گزارش آمده است: اگرچه آزادی های مدنی در این کشورها رعایت می شد و انتخابات نیز تا حدودی سالم و منصف است، اما مشکلاتی در زمینه آزادی رسانه ای، فعالیت های دولتی، فرهنگ سیاسی توسعه نیافته و سطح پایین مشارکت سیاسی وجود دارد.

بر اساس شاخص دموکراسی بخش اطلاعات اکونومیست (ای.اِی.یو)، کشورهایی که روی محور یک تا ۱۰ از امتیاز ۸ تا ۱۰ برخوردار باشند، دموکراسی کامل و کشورهایی که بین ۶ تا ۷.۹ قرار گیرند دموکراسی ناقص، و کشورهایی که پایین تر از این امتیاز دریافت کنند دولت های مستبد محسوب می شوند.

بر اساس این رتبه بندی می توان مشاهده کرد که مالزی در حال تبدیل شدن به یک رژیم مستبد است و در صورتی که اصلاحات و اقداماتی از سوی دولت انجام نشود، با از دست دادن نیم امتیاز از این شاخص ۱۰ امتیازی، مردم این کشور شاهد دولتی مستبد خواهند بود.

تکثرگرایی و فرایند انتخابات، عملکرد دولت، مشارکت سیاسی، فرهنگ سیاسی و آزادی های مدنی پنج موردی هستند که میزان دموکراتیک بودن کشورها را تعیین می کنند.

مشارکت سیاسی در مالزی از ۱۰ امتیاز ۵.۵۶ را به خود اختصاص داده، آزادی های مدنی ۵.۵۹، فرهنگ سیاسی ۶.۲۵، فرایند انتخابات ۶.۹۲ و عملکرد دولت نیز ۷.۸۶ گزارش شده است.

براساس این امتیازات مالزی از نظر مشارکت سیاسی و آزادی های مدنی در حال حاضر با در اختیار داشتن امتیاز کمتر از ۶ در این موارد یک دولت مستبد محسوب می شود.
منبع ایرنا

پاسخی ارسال کنید

*

*

پنج − سه =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!