ادامه اعتصابات و اعتراضات در ایران

توریست مالزی – دوازدهمین هفته اعتراضات ایران درحالی به میانه خود می‌رسد که بر اساس ویدیوها و گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی در پی انتشار گسترده فراخوان‌هایی مبنی...
توریست مالزی – دوازدهمین هفته اعتراضات ایران درحالی به میانه خود می‌رسد که بر اساس ویدیوها و گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی در پی انتشار گسترده فراخوان‌هایی مبنی بر اعتصاب و اعتراض سراسری در روزهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آذر، برخی از کسبه در شهرهای مختلف با بسته نگه‌داشتن مغازه‌هایشان به این اعتصابات پیوستند. همچنین مردم در تجمع‌های اعتراضی پراکنده در نقاط مختلف کشور شعارهایی علیه حکومت جمهوری اسلامی و رهبر ایران سردادند.

روند بازداشت معترضان همچنان ادامه دارد. بر اساس گزارش‌ها حسین یزدی، روزنامه‌نگار منتقد حکومت و مدیرمسئول خبرگزاری مبین ۲۴ روز گذشته در اصفهان بازداشت و به زندان دستگرد این شهر منتقل شد. همچنین خبرها از بازداشت سمیرامیس بابایی، نویسنده و مترجم در روز یکشنبه در خانه وی و انتقال او به بند ۲۰۹ زندان اوین حکایت دارد. کانون نویسندگان ایران نیز روز گذشته از بازداشت آیدا عمیدی و روزبه سوهانی، دو عضو هیات دبیران خود خبر داد.

اعتراضات و اعتصابات دانشجویان در همبستگی با معترضان ایران در دانشگاه‌های مختلف کشور همچنان ادامه دارد و فراخوان‌های تازه‌ای برای برگزاری تجمع‌های اعتراضی دانشجویی در روز ۱۶ آذر، روز دانشجو در شبکه‌های اجتماعی همرسانی شده است.

تداوم اعتصابات در شهرهای مختلف ایران
بر اساس ویدیوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است کسبه برای دومین روز متوالی در شهرهای تهران، رشت، انزلی، شیراز، اراک، مهاباد، بجنورد، بروجن، لاهیجان، مرودشت، جوانرود، سقز، بانه، مریوان، روانسر، نوبهار، سنندج، اشنویه، کامیاران، ابهر، اصفهان، تبریز، خوزستان و چندین شهر دیگر دست به اعتصاب زده‌اند.

همچنین بنابر گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران شرکت پتروشیمی سنندج در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته‌هایشان از قبیل افزایش دستمزد، حذف پیمانکاران و تبدیل وضعیت برای دومین روز متوالی دست به اعتصاب زده و در محوطه این مجتمع پتروشیمی تجمع کردند. پیشتر فرخوان‌هایی مبنی بر دعوت به اعتصاب سراسری در روزهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آذر در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود.
گزارش‌هایی نیز از اعتصاب نیروهای پیمانکاری شرکت آلومینیوم المهدی در بندرعباس و کارگران کارخانه سیمان دیزیچه در اصفهان منتشر شده است.

اعتراضات شبانه در شهرهای مختلف ایران
بنابر تصاویر و گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی شهرهای مختلف ایران شب گذشته صحنه اعتراضات ضد حکومتی بوده است. تصاویر منتشر شده از تجمع‌های اعتراضی پراکنده در تهران، مشهد، اصفهان، شیراز، کرج، رشت، اراک، زنجان، قزوین، همدان، ایلام، سنندج، کرمانشاه، ارومیه، بوشهر، سقز، جوانرود، آمل، اسلام‌آباد غرب، انزلی، کوزان و چرام حکایت دارد.

امیرعبداللهیان: پلیس به سمت احدی شلیک نکرده و هیچ فردی در اثر شلیک یا برخورد پلیس کشته نشده است
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران پس از دیدار با همتای بوسنیایی خود در پاسخ به سوالی درباره اعتراضات ایران گفت: «به عنوان مسئول که از نزدیک تحولات را رصد می کنم و در بین دانشجویان حضور دارم می‌گویم پلیس به سمت احدی شلیک نکرده و هیچ فردی در اثر شلیک یا برخورد پلیس و نیروهای امنیتی کشته نشده، بلکه در اثر سلاح گرم و سرد آمریکایی ۶۷ پلیس کشته شده است.»

رزمی‌کار ایرانی، مدال برنز خود را به مردم برابری‌طلب و آزادی‌خواه ایران تقدیم کرد
فصیحه رادمنش، رزمی‌کار ایرانی که در مسابقات بین‌المللی موی‌تای ترکیه موفق به کسب مدال برنز شد، در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «فریاد شعار، زن، زندگی‌، آزادی به عنوان عضو کوچکی از جامعه رزمی ایران، کمترین کار در جهت حمایت از سرزمینم ایران بود.» مسابقات بین‌المللی موی‌تای آنتالیا از ۲۲ تا ۲۷ نوامبر (۲ تا ۶ آذر) در ترکیه برگزار شد و خانم رادمنش در این مسابقات به طور مشترک به مقام سوم دست یافت.

– بر اساس آخرین آمار خبرگزاری هرانا تاکنون ۱۸ هزار ۲۱۵ نفر در اعتراضات جاری ایران بازداشت شده‌اند و تنها هویت ۳۵۸۰ نفر شناسایی شده است.
– سپاه: شبکه ۱۲ نفره مرتبط با خارج از کشور و با هدایت عواملی در آلمان و هلند دستگیر شدند.
– قوه قضائیه از صدور حکم اعدام برای ۵ نفر از معترضان خبر داد.
– حضور برزو ارجمند و احسان کرمی در تجمع اعتراضی ایرانیان خارج از کشور.
– علی کریمی: بی‌وطن حاکمانی هستند که یک مملکت را رسما به مرز فروپاشی کشانده‌اند.
– در ادامه بازداشت‌های بی‌ضابطه در ایران، کانون نویسندگان ایران نیز از بازداشت دو عضو هیات دبیران خود خبر داد.

حتی نمایندگان هم حق اعتراض ندارند
سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس می‌گوید پرونده پنج نماینده مجلس به دلیل «ایجاد تشنج و تحریک احساسات» در دست بررسی است. موسی غضنفرآبادی گفته است هم هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان و هم قوه قضاییه «حرف‌ها، توییت‌ها، صحبت‌ها و پیام‌هایی که به اغتششات دامن می‌زند را پیگیری می‌کنند» و «نمایندگان نباید اظهاراتی را بیان کنند که همانند اظهارات افرادی است که از رادیو بی‌بی‌سی و اینترنشنال تکرار می‌شود.»

نسرین ستوده و محمد سیف‌زاده: حق حیات هموطنان‌مان را وجه المصالحه قدرت حاکم قرار داده‌اند
نسرین ستوده و محمد سیف‌زاده با انتشار نامه‌ای خواستار توقف صدور و اجرای حکم اعدام برای بازداشت‌شدگان اعتراضات جاری ایران و آزادی بی‌قید و شرط آنان شدند. این دو وکیل و فعال حقوق بشر تاکید کردند که معترضان بازداشت شده «از حق قانونی خود، حق اجتماعات و راهپیمایی که در اعلامیه جهانی حقوق بشر و اصل ۲۷ قانون اساسی به رسمیت شناخته شده است، استفاده کرده‌اند» و بازداشت آن‌ها را «غیر قانونی» خواندند.

تسنیم ویدیویی از توماج صالحی منتشر کرد
خبرگزاری تسنیم ویدیویی از توماج صالحی، رپر معترض منتشر کرد. در این ویدیو که با صحنه‌هایی از یکی از موزیک ویدیوهای او شروع می‌شود، آقای صالحی در اتاق بازجویی و درمقابل بازجو به تصویر کشیده شده است. او که گویا برگه اعترافات خود را به بازجو تحویل می‌دهد، می‌گوید: «موسیقی می‌تواند مولد خشونت باشد. این اشتباه از من بوده، بابتش از خود شما و از جامعه معذرت می‌خواهم به خاطر این که خشونتی را تولید کردم. ای کاش می‌توانستم برعکسش را تولید کنم.»

گزارش اعتماد آنلاین از وضعیت دادگاه‌های اعتراضات و تخلفات قانونی
به گزارش اعتماد آنلاین، اصلی‌ترین دغدغه وکلا در این روزها، تبصره ذیل «ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری» است. تبصره‌ای که به روایت علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری اجازه ورود وکلای تعیینی را نمی‌دهد و متهمان تنها باید از لیست وکلای مورد تایید قوه قضائیه وکیل انتخاب کنند؛ موضوعی که مجتهدزاده از آن به عنوان «مفسده‌ بزرگ» یاد می‌کند.

آقای مجتهدزاده درباره وکلای مورد تایید قوه قضائیه می‌گوید: «این‌ها جلوی اوین هستند، حق‌الوکاله‌های آن‌چنانی می‌گیرند و خروجی کارشان هم صفر است، می‌خواهند جایگاه خودشان را در لیست قوه قضاییه حفظ کنند برای همین برای متهم هیچ‌کاری نمی‌کنند که هیچ، در دادگاه نقش کاتالیزور صدور احکام را هم بازی می‌کنند.» وی همچنین درباره منع قانونی درباره حضور وکیل مورد نظر متهم در دادگاه می‌گوید که در قانون چنین منعی نیست اما در کرج، اصفهان و قاضی صلواتی در تهران حتی در مرحله دادگاه نیز وکلا را نمی‌پذیرند و در مرحله دادگاه دوباره به تبصره ذیل ماده ۴۸ استناد می‌کنند. اعتماد آنلاین همچنین از قول شیما قوشه، وکیل دادگستری راجع به تخلف دادگاه‌ها در پذیرش وثیقه نوشت: «بر اساس قانون، مالکی که سند دفترچه هم دارد، می‌تواند همه اقدامات قانونی را با همان سند دفترچه انجام دهد اما شعبه دادگاه از پذیرش این سند به عنوان وثیقه سر باز می‌زند.»

حملات هکری ایران به خبرنگاران و سیاستمداران
به گفته دیده‌بان حقوق بشر هکرهای تحت حمایت حکومت ایران کارکنان دیده‌بان حقوق بشر و حداقل ۱۸ نفر از فعالان، خبرنگاران، پژوهشگران، دانشگاهیان، دیپلمات‌ها و سیاستمداران فعال در امور خاورمیانه را مورد هدف قرار داده‌اند.

پاسخی ارسال کنید

*

*

چهار × 5 =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!