عدم کنترل ریزآلاینده‌ها موجب نابودی چین و آسیای جنوبی می‌شود

توریست مالزی – تقریبا ۹۰ درصد از ۲۰۰ شهر جهان در محاصره آلودگی‌های مرگبار قرار دارند که بیشترین میزان آلودگی در چین، هند و بعد از آنها، پاکستان و...
توریست مالزی – تقریبا ۹۰ درصد از ۲۰۰ شهر جهان در محاصره آلودگی‌های مرگبار قرار دارند که بیشترین میزان آلودگی در چین، هند و بعد از آنها، پاکستان و اندونزی اعلام شده است.

به گزارش نیوز، بر اساس گزارش کیفیت هوا جهانی ۲۰۱۹، که به‌طور مشترک توسط گروه آی کیو ایر ((IQAir و گرین پیس (Greenpeace) منتشرشده و با در نظر گرفتن جمعیت، بنگلادش به‌عنوان کشوری با بدترین میزان آلودگی PM2.5 شناخته‌شده و بعدازآن پاکستان، مغولستان، افغانستان و هند قرار دارند.

در این فهرست چین در رتبه یازدهم قرارگرفته است.

ذره ۲.۵ میکرون با قطر حدود ۱/۳۰ کمتر از عرض موی انسان خطرناک‌ترین نوع آلودگی هواست. این ذره به‌اندازه کافی کوچک است و از طریق دستگاه تنفسی وارد جریان خون شده و منجر به آسم، سرطان ریه و بیماری‌های قلبی می‌شود.

در میان کشورهایی با ۱۰ میلیون نفر جمعیت یا بیشتر در جهان، بیشترین آلاینده سمی PM2.5 در سال ۲۰۱۹ پایتخت هند، دهلی‌نو بوده و پس‌ازآن لاهور در پاکستان، داکا در بنگلادش، کلکته در هند، لینی و تیانجین در چین و جاکارتا در اندونزی قرار گرفتند.

موارد بعدی این فهرست، ووهان ( مرکز شیوع کروناویروس جدید) و چنگدو و پکن هستند. گزارش آی کیو ایر براساس اطلاعات حدود ۵۰۰۰ شهر در سراسر جهان منتشر شده است.

بیش از ۷میلیون مرگ زودرس که توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) به آلودگی هوا نسبت داده‌شده است، ناشی از ذرات PM2.5 است که منشاء آن طوفان‌های ماسه‌ای، کشاورزی، صنعت، آتش‌سوزی و به‌ویژه سوختن سوخت‌های فسیلی است.

فرانک هامز مدیر آی کیو ایر گفت: “آلودگی هوا مهمترین تهدید بهداشت محیط در جهان است و ۹۰ درصد از جمعیت جهانی در این هوای آلوده تنفس می‌کنند.”

میانگین غلظت PM2.5 شهری چین در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، ۲۰ درصد کاهش‌یافته با این وجود در سال گذشته همچنان در فهرست ۲۰۰ شهر آلوده جهان قرار گرفته است.

سازمان ملل اظهار کرد: چگالی PM2.5 نباید در هر دوره ۲۴ ساعته ۲۵ میکروگرم بر مترمکعب (۲۵ میکروگرم بر مترمکعب) باشد اما این میزان در چین ۳۵ میکروگرم بر مترمکعب است.

بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، سالانه بیش از یک‌میلیون مرگ زودرس در چین در اثر آلودگی هوا رخ می‌دهد و در محاسبات اخیر این عدد دو برابر شده است.

بر اساس شاخص کیفیت هوا که توسط محققان سیاست انرژی تهیه‌شده است اگر این میزان مطابق با استانداردهای سازمان بهداشت جهانی WHO)) برای آلودگی PM2.5 باشد، امید به زندگی ۶ تا هفت سال افزایش می‌یابد.

در هند، با وجود اینکه آلودگی هوا در سال گذشته کاهش یافته و ۹۸ درصد از شهرها نیز عملکرد بهتری داشتند اما باز هم ریزآلاینده‌ها از حدود ۵۰۰ درصد از میزان اعلام‌شده فراتر رفتند.

در میان ۳۶ کشور ثروتمند OECD ، کره جنوبی بیشترین آلودگی PM2.5 را دارد. در اروپا، لهستان و ایتالیا به ترتیب جایگاه ۳۹ و ۳۱ را به خود اختصاص دادند. سایر مناطق جهان مانند آفریقا و خاورمیانه فاقد اطلاعات بودند.

هامز گفت: “آنچه را نمی‌توان اندازه‌گیری کرد، قابل مدیریت نیست. در حال حاضر، آفریقا با جمعیت ۱.۳ میلیارد نفر کمتر از ۱۰۰ ایستگاه نظارت دارد که اطلاعات PM2.5 را در زمان واقعی در دسترس عموم قرار می‌دهد.”

از سال ۲۰۱۸ ، چین به‌تنهایی بیش از ۱۰۰۰ ایستگاه در ۲۰۰ شهر ایجاد کرده است. این گزارش نشان می‌دهد، تغییرات آب و هوایی به دلیل آلودگی PM2.5، آتش‌سوزی شدید جنگلی و طوفان‌های ماسه‌ای تقویت‌شده است. محققان معتقدند، همچنان محرک اصلی گرم شدن کره زمین، سوزاندن زغال‌سنگ، نفت، گاز و PM2.5 هستند.

درحالی‌که ارتباط این آلودگی با سرطان ریه کاملا مشخص است اما تحقیقات جدید نشان می‌دهند که بیشترین تعداد مرگ‌ومیر ناشی از آلودگی هوا به دلیل سکته قلبی، سکته‌های مغزی و انواع دیگر بیماری‌های قلبی عروقی است.

ذرات آلاینده کوچک و بزرگ‌ مانند دی‌اکسید نیتروژن (NO2)، دی‌اکسید گوگرد (SO2) و ازن (O3) به همین ترتیب با افت عملکردهای شناختی، عدم بهره‌وری نیروی کار و پیامدهای منفی آموزشی مرتبط هستند.

در بین شهرهایی که بیش از یک‌میلیون نفر جمعیت دارند، کمترین آسیب PM2.5 شامل شهرهای آدلاید در هلسینکی، استکهلم و سان خوزه در مرکز کالیفرنیا و پس‌ازآن پرت و ملبورن در استرالیا و کلگری در کانادا و نیویورک هستند.

پاسخی ارسال کنید

*

*

13 + 1 =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!