تاکید وزرای خارجه و دارایی بریتانیا، فرانسه و آلمان بر حفظ برجام

 توریست مالزی – وزرای خارجه و دارایی بریتانیا، فرانسه و آلمان در نامه ای به همتایان آمریکایی خود بر تعهد کشورهایشان در زمینه حفظ توافق هسته ای با ایران...

 توریست مالزی – وزرای خارجه و دارایی بریتانیا، فرانسه و آلمان در نامه ای به همتایان آمریکایی خود بر تعهد کشورهایشان در زمینه حفظ توافق هسته ای با ایران تاکید کردند. در نامه مشترک وزرای خارجه و دارایی سه کشور اروپایی از دولت آمریکا خواسته شده است آن دسته از شرکت‌های اروپایی را که پس از اجرای برجام در ایران سرمایه‌گذاری کرده‌اند از تحریم‌های ثانویه خود مستثنی کند.







وزیران کشورهای آلمان، فرانسه و بریتانیا در نامه خود به طور مشخص خواستار مستثنی شدن شرکت‌های اروپایی فعال در بخش‌های مهم داروسازی، بهداشت و درمان، انرژی، خودرو، هواپیمایی غیرنظامی، زیرساخت و بانکداری از تحریم‌های آمریکا علیه ایران شده‌اند. بر این اساس، نویسندگان این نامه از واشنگتن خواسته‌اند شرکت‌ها و اشخاص اروپایی فعال در ایران مشمول تحریم‌های ثانویه آمریکا نشوند.

در این نامه که در تاریخ چهارم ماه ژوئن به امضاء وزرای خارجه و دارایی سه کشور اروپایی رسیده، بار دیگر تاکید شده که خروج ایران از توافق هسته‌ای می‌تواند منطقه خاورمیانه را دستخوش ناامنی بیشتری کند و از این منظر موجب تحمیل هزینه‌های امنیتی بالایی خواهد شد. در این نامه همچنین از اقدامات ایالات متحده آمریکا برای به خطر انداختن منافع امنیتی کشورهای اروپایی ابراز نگرانی شده است.

گفتنی است، نامه وزرای خارجه و دارایی بریتانیا، فرانسه و آلمان به امضای فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اروپا و برخی دیگر از دیپلمات‌های ارشد اتحادیه اروپا نیز رسیده است.

 



فرانسه: ایران با افزایش ظرفیت غنی‌سازی به خط قرمز نزدیک می‌شود







وی روزچهارشنبه در یک مصاحبه رادیویی تاکید کرد: «همواره نزدیکی به خط قرمز خطرناک است.» وزیر خارجه فرانسه اقدام ایران را ناخوشایند و تحریک آمیز خواند و گفت که بهتر است ایران به معاهده وین پایبند بماند.

رهبر جمهوری اسلامی روز دوشنبه به سازمان انرژی اتمی ایران دستور داد تا برای افزایش ظرفیت غنی سازی اورانیوم در صورت لغو برجام آماده باشند. آقای لودریان تاکید کرد که اگر ایران به سطح بالاتری از غنی‌سازی اورانیوم وارد شود به منزله نقض برجام خواهد بود و بدیهی است که اروپا در مواجهه با این اقدام ایران منفعل نخواهد بود و تحریم‌های پیشین علیه برنامه هسته‌ای این کشور را مجددا اعمال خواهد کرد. با این وجود، آقای لودریان بار دیگر تاکید کرد که برنامه فعلی فرانسه نجات برجام و کمک به حفظ آن است.

اظهارات وزیر خارجه فرانسه یک روز پس از آن صورت گرفت که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از رئیس جمهوری فرانسه خواست تا این کشور توجه خود را بر مقابله با تجاوزهای منطقه‌ای ایران متمرکز کند و گفت که او دیگر نیازی به متقاعد کردن پاریس برای پایان دادن به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ بین قدرت‌های جهان با تهران ندارد. با وجود حصول توافق هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی در سال ۲۰۱۵ میلادی، تنش میان ایران و غرب از زمان آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ در ایالات متحده آمریکا، مخالفت او با برجام و اقدام ماه گذشته او مبنی بر خروج یک جانبه این کشور از توافق هسته‌ای با ایران بار دیگر افزایش یافته است.

البته طرف‌های اروپایی توافق هسته‌ای با ایران معتقدند این توافق بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است و به همین در تلاش برای حفظ این توافق هستند.

 



هشدار آمریکا به دولت‌ها و شرکت‌ها: زودتر با ایران قطع رابطه کنید







این هشدار مقام ارشد وزارت خزانه داری ایالات متحده آمریکا پس از آن ابراز شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در تاریخ هشتم ماه مه گذشته ضمن اعلام رسمی خروج یک جانبه این کشور از توافق هسته‌ای غرب با جمهوری اسلامی ایران از آغاز دور جدید تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور خبر داده بود. سیگال ماندل کر، معاون وزارت خزانه‏‌داری آمریکا تاکید کرد که دولت‌ها و شرکت‌ها باید شبکه‌های مالی خود را در برابر نفوذ شبکه مالی ایران مستحکم‌تر کنند و ریسک بالای معامله با شرکت‌ها و افراد فعال در شبکه مالی ایران را به طور دقیق شناسایی کنند.

خانم ماندل کر افزود: «شرکت‌هایی که در ایران فعالیت می‌کنند با ریسک قابل ملاحظه ای مواجه هستند و این ریسک با اعمال تحریم‌های جدید به شدت افزایش خواهد یافت چون از نظر ما این شرکت‌ها از این پس جزء کسب و کارهای ممنوعه محسوب خواهند شد.» با وجود این که سایر طرف‌های توافق هسته‌ای با ایران از جمله بریتانیا، چین، فرانسه، آلمان و روسیه با تصمیم ایالات متحده آمریکا مبنی بر خروج از برجام موافق نیستند ولی هنوز مشخص نیست که این کشورها چگونه می‌توانند به طور عملی در برابر تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران مقاومت کنند.

آمریکا اعلام کرده است که اجرای دور تازه تحریم‌های اقتصادی این کشور علیه ایران در روز چهارم ماه نوامبر آغاز خواهد شد اما کمتر از پنج ماه مانده به این موعد هنوز معلوم نیست که کشورها و شرکت‌های نیازمند نفت ایران چگونه قرار است با محدودیت‌های اعمال شده از سوی آمریکا کنار خواهند آمد. تاکنون به نظر می‌رسد که گستره بازار آمریکا و نیز وزن بالای اقتصاد این کشور در اقتصاد جهان، بسیاری از شرکت‌های بخش خصوصی را برای توقف معامله با ایران به نفع ادامه حضور در بازار آمریکا متقاعد کند.

به طوری که معاون وزارت خزانه‏‌داری آمریکا نیز در سخنان روز سه شنبه خود به طور مشخص از شرکت‌های بخش خصوصی خواست تا تمام اقدام های لازم برای جلوگیری از سوء استفاده شبکه مالی ایران از آنها برای تامین مالی تروریسم و نقض حقوق بشر انجام دهند چرا که در غیر این صورت سیستم مالی این شرکت‌ها با قرار گرفتن در معرض تحریم‌های قدرتمند آمریکا تضعیف خواهد شد. او تاکید کرد که تنها در شرایطی فشار مالی آمریکا بر ایران کاهش خواهد یافت که این کشور حمایت خود از گروه‌های تروریستی در سوریه، عراق، لبنان و یمن را متوقف کند و در برنامه توسعه توانمندی موشکی خود تجدید نظر کند.

به گفته او اگر حکومت ایران خود این کار را انجام ندهد، فشار اقتصاد قدرتمند آمریکا آنها را وادار خواهد کرد تا بین حمایت از تروریسم، فعالیت‌های بی‌ثبات کننده در منطقه و نقض حقوق بشر یا بروز فاجعه اقتصادی در ایران یکی را انتخاب کنند.

 

سخنگوی موگرینی: برنامه‌ جدید ایران نقض برجام نیست ولی اعتماد ایجاد نمی‌کند


سخنگوی موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در واکنش به قصد ایران مبنی بر افزایش توان غنی‌سازی اورانیوم گفت که این اقدام ایران نقض برجام نیست ولی اعتماد ایجاد نمی‌کند. رئیس جمهوری فرانسه هم آن را ناقض برجام ندانست.



  به گزارش دویچه وله، مایا کوسیانچیچ، سخنگوی فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا  در واکنش به برنامه جدید ایران برای غنی‌سازی اورانیوم آن را در چارچوب برجام دانست و همزمان انتقاد کرد که در موقعیت حساس کنونی این برنامه ایران در جهت اعتمادسازی نیست. سخنگوی موگرینی این سخنان را پس از مصاحبه مطبوعاتی علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بیان کرده است. صالحی در نشست خبری خود  از “عملیاتی شدن” برای آغاز روند افزایش ظرفیت غنی‌سازی خبر داده بود.




 

به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی ایران “اگر شرایط اجازه دهد” گشایش مرکز تولید سانتریفوژهای تازه اعلام خواهد شد. صالحی در نشست خبری خود در رابطه با اجرای فرمان رهبر توسط سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد که اجرای این فرمان در چارچوب توافق اتمی ایران انجام می‌گیرد و ناقض برجام نیست. این اظهارات صالحی را مایا کوسیانجیچ، سخنگوی فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم تائید کرده است. اما او به “شرایط حساس کنونی” اشاره می‌کند که بیشتر در ارتباط است با بحث‌های مربوط به تحریم‌های علیه ایران، خروج شرکت‌های اروپایی از ایران و فشارهای اسرائیل وآمریکا به هم‌پیمانان اروپایی.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل که در یک سفر کاری ۴ روزه از کشورهای آلمان، فرانسه و بریتانیا دیدن می‌کند، گفت: «ما شگفت‌زده نشده‌ایم؛ ما به ایران اجازه دست‌یابی به سلاح اتمی را نخواهیم داد.» نتانیاهو بعد از دیدار از آلمان در پاریس با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه ملاقات کرد. مکرون در واکنش به سخنان صالحی درباره فراهم ساختن مقدمات غنی‌سازی اورانیوم تاکید کرد که “این اظهارات به معنای خروج این کشور از برجام نیست.” هم‌زمان با صحبت‌های مکرون و سخنگوی موگرینی، یک مقام‌ آمریکایی هم به متحدان اروپایی خود در رابطه با ادامه روابط اقتصادی با ایران هشدار داد.

سیگال مندلکر، معاون خزانه‌داری آمریکا در سخنرانی خود در “بنیاد دفاع از دمکراسی‌ها” درباره رابطه اقتصادی هم‌پیمانان خود با ایران و “سوء استفاده ایران از آنان” هشدار داد و گفت که شرکت‌هایی که در ایران فعالیت می‌کنند با ریسک قابل ملاحظه‌ای مواجه هستند.





 




پاسخی ارسال کنید

*

*

2 × سه =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!