برگزاری هفته فیلم ایران در مالزی

هفته فیلم ایران با همکاری مرکز گفت وگوی تمدن های دانشگاه مالایا در کوالالامپور پایتخت مالزی برگزار می شود.
هفته فیلم جمهوری اسلامی ایران فروردین ماه آینده همزمان با نخستین سمینار ‘عقل و نقل’ با همکاری مرکز گفت وگوی تمدن های دانشگاه مالایا در کوالالامپور پایتخت مالزی برگزار می شود.

فریده نور و زوالتی هسیم، مدیر و معاون مرکز گفت وگوی تمدن‌های دانشگاه مالایا در دیدار با رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور بر همکاری مشترک تاکید کردند و برای برگزاری هفته فیلم و نخستین سمینار ‘عقل و نقل’ با موضوع ‘نقش عقل در فهم دین’ به توافق رسیدند.

علی اکبر ضیایی، رایزن فرهنگی ایران در مالزی با اشاره به سوابق همکاری مشترک با این مرکز مالزی و برگزاری سمینار ‘مولانا گذشته و حال’، پیشینه فرهنگ و تمدن ایرانی – اسلامی و ظهور اندیشمندانی چون غزالی، زکریای رازی، خوارزمی، بیرونی، ابن سینا و شهید مطهری در عرصه های علمی و فلسفی ایران و جهان اسلام را نشانه غنای فرهنگ ایران زمین در جهان اسلام دانست.

وی اظهار امیدواری کرد بتوان با همکاری های دو جانبه با مرکز گفت وگوی تمدن های مالایا، نسبت به برگزاری همایش های مشترک منطقه ای و بین المللی به منظور معرفی بیشتر اندیشمندان جهان اسلام و ایران اقدام کرد.

ضیائی در ادامه با اشاره به برخی افراط گرایی ها، گفت که اسلام بهترین راه اعتدال گرایی را پیش روی انسان قرار داده است و این انسان یاغی با رویگردانی از ارزش های عقلانی قرآنی به دامن افراط گرایی افتاده است.

وی گفت: وظیفه جامعه روشنفکری ما معرفی رویکرد عقلانی دین به نسل جوان در شرایط کنونی برای عدم پیروی کورکورانه از تفکرات افراطی است.

به گفته وی، میراث عقلانی مالایی با وجود اندیشمندانی چون ‘توک کنالی’، ‘محمد ادریس مربوی’ و ‘سید شیخ الهادی’ و عرفای بزرگی چون ‘رانیری’، ‘پالیمبانی’ و ‘سوماطرانی’ به اندازه ای غنی است که می تواند راهگشای بسیاری از معضلات جامعه روشنفکری در ارج نهادن به عقل گرایی دینی باشد.

رئیس مرکز گفت وگوی تمدن های دانشگاه مالایا نیز با استقبال از برگزاری همایش های مشترک با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور، به تجربه فکری و علمی ایرانیان اشاره کرد و گفت که برگزاری سمینارهای مشترک در موضوعات و مباحث مرتبط با جهان اسلام برکات زیادی برای جامعه علمی و فرهنگی مالزی به همراه دارد.

در این نشست مقرر شد با همکاری مشترک ایران، مرکز گفت وگوی تمدن های دانشگاه مالزی و مؤسسه فرهنگی و پژوهشی فردوسی و مشارکت ‘موسسه مطالعاتی و پژوهشی آسیای ما ‘مجموعه سمینارهای مشترک با عنوان ‘عقل و نقل’ برگزار شود.

نخستین همایش چهارم فروردین ماه سال آینده در دانشگاه مالایا با موضوع ‘نقش عقل در فهم دین’ برگزار می شود.

براساس توافق دو طرف و هماهنگی با مرکز فرهنگی دانشگاه مالایا همزمان با این همایش هفته فیلم های سینمای ایران و نشست‌های نقد و بررسی سینمای کشورمان در این دانشگاه برگزار می‌شود.

منبع: ایرنا

پاسخی ارسال کنید

*

*

20 − شش =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!