مقاومت مالزیایی‌ها برای واکسیناسیون اطفال به بهانه حرام بودن

مقاومت برخی از مردم مالزی مقابل واکسیناسیون کودکان با توجیه حرام بودن آن، دولت این کشور را به تکاپو انداخت تا فتوای دینی برای واکسیناسیون دریافت کند.
مقاومت برخی از مردم مالزی مقابل واکسیناسیون کودکان با توجیه حرام بودن آن، دولت این کشور را به تکاپو انداخت تا فتوای دینی برای واکسیناسیون دریافت کند.

مقابله والدین با واکسیناسیون اطفال باعث شده است دو کودک طی ماه جاری براثر دیفتری جان خود را از دست بدهند. والدین این کودکان با این ادعا که واکسن ها از ‘دی.ان.ای’ خوک تولید می شود مانع واکسیناسیون کودکان خود شده بودند.

مرگ این کودکان باعث خشم و واکنش وزارت بهداشت، کارشناسان پزشکی و یک مفتی دولتی مالزی از این بابت شده است که پدر و مادر این کودکان شایعات در مورد حرام بودن واکسن را باورکرده اند.

شاید یکی از دلایل واکنش والدین در مالزی نسبت به واکسیناسیون کودکان در تبلیغ زیاد دولت بر برند حلال این کشوردر صنعت و تجارت بین المللی باشد.

دولت مالزی کمتر از دو سال پیش نیز اعلام کرده بود طی سه سال آینده نخستین واکسن حلال جهان را با همکاری یک شرکت عربستانی به بازار عرضه می کند.

در حالی مالزی در این شرایط طرح تولید و عرصه واکسن حلال را مطرح کرد که جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای اسلامی تمام مراحل تولید واکسن را مدیریت می کند و بیش از ۱۰ کشور اسلامی توانایی تولید واکسن را دارند، اما دانش آن ها دراین زمینه کامل نیست.

جنبش ضد واکسن پیش از این در ایالت کداح با طرح شک و تردید در مورد محتوای واکسن ها شکل گرفت و این گروه ادعا کرد تزریق واکسن بخشی از توطئه دشمنان اسلام برای تضعیف مسلمانان است.

بحث واکسیناسیون کودکان امروز به ویژه پس از مرگ دو کودک براثر دیفتری از مباحث داغ اجتماعی جامعه مالزی است.
دیفتری یک بیماری باکتریایی بسیار مسری است که می تواند منجر به مرگ شود، در حالی که ایمن سازی کودکان در مالزی امری اجباری است.

نجیب تون رزاق، نخست وزیر مالزی در یک مداخله غیرمعمول در موضوع سلامت، در تارنمای شخصی خود نوشت مردم نباید به شایعات گوش کنند.

پس از مرگ این کودکان ‘محمد عصری زینال عابدین’ مفتی پرلیس به عنوان بالاترین مقام مذهبی اسلامی این ایالت شمالی مالزی، گفت که مسلمانان اگر اقدامی انجام دهند که مانع سلامتی آنها شود مثل جلوگیری از واکسیناسیون، گناه مرتکب شده اند.

محمد شکری، مفتی ایالت کلانتان نیز پیش از این گفته بود که اسلام بر رفاه و سلامت مسلمانان در ابعاد مختلف تأکید دارد و تزریق واکسن به عنوان روشی برای مراقبت از سلامتی در اسلام مجاز است.

این فتوا نیز بعد از افزایش شیوع بیماری سرخچه و سرخک در مالزی به دنبال ایجاد جنبش ضد واکسن صادر شده بود.

وزارت بهداشت مالزی نیز روز شنبه اعلام کرد قرار است با سازمان توسعه اسلامی (جاکیم) برای صدور یک فتوای جدید در مورد ایمن سازی و واکسیناسیون اجباری کودکان در میان مسلمانان بحث کند.

به نوشته تارنمای ‘نیو استریت تایمز’، دکتر ‘یحیی حلمی’ معاون وزیر بهداشت مالزی گفت که وی با جاکیم در مورد این موضوع در حال بحث است.

برخی آمار نشان می دهد دستکم سال گذشته یکهزار و ۵۰۰ خانواده از واکسیناسیون کودکان خود در مالزی با ادعای حرام بودن آن جلوگیری کرده‌اند.

منبع: ایرنا

پاسخی ارسال کنید

*

*

نوزده − 13 =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!