راهنمای تحصیل در مالزی ۲۰۱۹ + بررسی همه جانبه و نکات مهم

توریست مالزی – تحصیل در مالزی اگرچه امروزه با شرایط دلار تحصیل ارزانی نیست اما از لحاظ دریافت ویزا و پذیرش تحصیلی کم دردسر و آسان است. تنها ۶...
توریست مالزی – تحصیل در مالزی اگرچه امروزه با شرایط دلار تحصیل ارزانی نیست اما از لحاظ دریافت ویزا و پذیرش تحصیلی کم دردسر و آسان است. تنها ۶ دانشگاه این کشور مورد تایید وزارت علوم ایران است.
تحصیل در مالزی برای دانشجویان مقطع کارشناسی‌ارشد و دکتری به زبان انگلیسی در رشته‌های مختلف توصیه می‌شود. البته گرفتن بورس آسان نیست و صرفا ۶ دانشگاه این کشور مورد تایید وزارت علوم ایران است. در این گزارش، شما با دانشگاه‌های مورد تایید مالزی توسط وزارت علوم، شرایط و مدارک اپلای آشنا می‌شوید. با ما همراه باشید.

چرا تحصیل در مالزی؟
تحصیل در مالزی، همچون تحصیل در سوئد، پاتوق تحصیلی ایرانیان تا پیش از سال ۲۰۱۱ میلادی و آغاز روند صعودی و سرکش قیمت ارز بوده است. مالزی، مقصد تحصیلی و گردشگری محبوب ایرانیان، سالهاست که یک مقصد تحصیلی خوب و ارزان بوده اما با گران شدن دلار، دیگر مقصد ارزانی نیست.
هزاران دانشجوی ایرانی مقیم این کشور در سال‌های اخیر، قید تحصیل را زده و به کشور بازگشتند. اما هنوز هم متقاضیان تحصیل در این کشور آرام و زیبا در جنوب شرق آسیا، بسیار است.
از طرفی تحصیل در مالزی، آسان است و دردسرهای دریافت ویزا و پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های آمریکای شمالی، اسکاندیناوی، ژاپن، کانادا و اقیانوسیه را ندارد. بدون آیلتس هم امکان پذیرش هست و شما می‌توانید در دوره‌های کالج ۶ ماهه تا ۱۲ ماهه، مدرک زبان گرفته و مجوز ورود به دانشگاه را پیدا کنید.
دریافت ویزا مالزی در تهران نیز آسان است و شهروندان ایرانی بدون ویزا در مبدا، می‌توانند رهسپار این کشور شوند. مردمان خونگرم، آب و هوای گرم و مرطوب و محیط بین‌المللی و نزدیکی به سنگاپور (قطب اقتصاد دانش‌بنیان آسیا)، همه و همه سبب شده تا مالزی، گزینه خوبی برای تحصیل ایرانیان باشد.

شرایط کلی تحصیل در مالزی
اگر بخواهیم به طور مختصر شرایط تحصیل در مقطع‌های مختلف در کشور مالزی را بسنجیم، این شرایط عبارتند از:

مدت تحصیل مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های مالزی: ۳ تا ۴ سال
مدت تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های مالزی: ۲ تا ۳ سال
هزینه تحصیل در دانشگاه‌های مالزی در مقطع کارشناسی: ۳ تا ۵ هزار دلار در هر سال
هزینه تحصیل در دانشگاه‌های مالزی در مقطع ارشد: ۵ تا ۷ هزار دلار در هر سال
هزینه تحصیل در دانشگاه‌های مالزی در مقطع دکتری: سالانه بیش از ۱۰ هزار دلار
شرایط دریافت بورسیه: داشتن آیلتس، CV عالی، توصیه نامه خوب و رایزنی با اساتید
شرط سنی تحصیل در مالزی: ندارد
الزام ارائه آیلتس و تافل: ندارد
الزام ارائه GRE-GMAT: ندارد
امکان پرداخت شهریه قسطی: دارد

دانشگاه‌های مورد تایید مالزی توسط وزارت علوم
مالزی دانشگاه‌های زیادی دارد. اما اگر قصد دارید در مقصدهای تحصیلی با کیفیت و خوب این کشور تحصیل کنید و مدارک دانش‌آموختگی شما پس از تحصیل در این کشور، ارزشیابی و معادل‌سازی شود، صرفا در دانشگاه‌های مورد تایید اداره کل دانش‌آموختگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تحصیل کنید.

دانشگاه‌های مورد تایید مالزی در سال ۱۳۹۸ به شرح زیر است:
تحصیل در کلیه دانشکده‌های اصلی دانشگاه مالایا (MALAYA UNIVERSITY) مورد تایید است. اما کالج یا دانشکده یا دانشگاه وابسته به دانشگاه مالایا مثل IUMW مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیست. لذا دقت کنید که حتما در دانشکده‌های اصلی دانشگاه مالایا تحصیل کنید.
دانشگاه کبانساگان مالزی UNIVERSITY KEBANGSAAN MALAYSIA مورد تایید است. اما هر مدرک فارغ‌التحصیلی که از دانشکده آموزش (FACULTY OF EDUCATION) یا دانشکده اقتصاد و مدیریت (FACULTY OF MANAGEMENT) اخذ شود، مورد تایید وزارت علوم ایران نیست.
همه مدارک تحصیلی از دانشکده‌های دانشگاه پوترا (PUTRA MALYSIA) که همگان با نام UPM می‌شناسند، مورد تایید است به جز مدارکی که از دانشکده HUMAN ECOLOGY صادر شود.
کلیه مدارک تحصیلی از دانشگاه UNIVERSITI SAINS MALAYSIA یا USM‌ مورد تایید است.
همه مدارک تحصیلی از دانشگاه UNIVERSITI TEKNOLOGIE MALAYSIA یا UTP مورد تایید است.
فقط مدارک تحصیلی رشته‌های «مهندسی نفت» و «مهندسی پتروشیمی» از دانشگاه UNIVERSITI TEKNOLOGI PETRONAS یا UTP مورد تایید است. بقیه رشته‌ها از این دانشگاه مورد تایید وزارت علوم ایران نیست.
توجه کنید که دانشگاه مالایا، دانشگاه UKM و دانشگاه UPM در فهرست دانشگاه‌های ممتاز مالزی بوده و در گروه الف وزارت علوم قرار گرفته اند. یعنی برای کلیه مقاطع، تحصیل در آن‌ها کیفیت بالایی دارد. اما تحصیل در دانشگاه‌های USM ,UTM , UTP صرفا در مقطع کارشناسی و ارشد مناسب است. بنابراین اگر قصد تحصیل مقطع دکتری در دانشگاه‌های مالزی دارید، بهتر است دانشگاه مالایا و UKM در دستور کار شما باشد.
هر دانشگاه یا کالج مالزی را که در این فهرست نیست از دستور کار خارج کرده و فریب موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به مالزی را نخورید.

دانشگاه‌های پزشکی مورد تایید مالزی توسط وزارت بهداشت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان، همه ساله به ارزشیابی بهترین دانشگاه‌های پزشکی جهان از جمله دانشکده‌های پزشکی دانشگاه‌های معتبر مالزی اقدام می‌کند و برای تحصیل در سال ۱۳۹۸-۱۳۹۹، صرفا دانشگاه‌های زیر را به عنوان مقصدهای تحصیلی پزشکی معتبر دانشجویان ایرانی معرفی کرده است:

دانشگاه پزشکی مالزی (UNIERSITY MALAYSIA)
دانشگاه ساینس مالزی (UNIVERSITY SAINS MALAYSIA)
دانشگاه کبانگاسان مالزی
دانشگاه پزشکی پوترا (UNIVERSITY PUTRA MALAYSIA)
دانشگاه تکنولوژی مارا (UNIVERSITY TEKNOLOGY MARA)
اسامی صدها دانشگاه پزشکی جهان که مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان هست را اینجا تماشا کنید.

دانشگاه‌های زیر مورد تایید نیست:
دانشگاه MONASH
دانشگاه TAYLOR’S UNIVERSITY MALAYSIA
دانشگاه ناتینگهام
دانشگاه TELEKOM MALAYSIA
دانشگاه TENAGA NASIONAL UNIVERSITY

مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیل در مالزی
۱) مدارک لازم برای مقطع کارشناسی ارشد
ترجمه ریز نمرات و مدر ک فارغ التحصیلی برای تحصیل کارشناسی ارشد در مالزی
کپی تمامی صفحات پاسپورت (ترجمه کارت ملی در صورت نداشتن پاسپورت)
ترجمه رسمی کلیه سوابق کاری و گواهی های مرتبط تحصیلی برای تحصیل کارشناسی ارشد در مالزی
ترجمه رسمی گواهی موجودی حساب
شش قطعه عکس ۴*۶
نوشتن رزومه
نوشتن پروپوزال (در صورتی که دانشگاه مورد نظر احتیاج داشته باشد.)
فرم توصیه نامه اساتید مهر شود توسط اساتید یا شرکت (فرم توصیه نامه را ۲ نفر از اساتید پر کنند)
ارائه کپی مدرک زبان (در شرایط نیاز دانشگاه) مدارک زبان

۲) مدارک لازم در مقطع کارشناسی
ترجمه ریز نمرات دیپلم و پیش دانشگاهی
ترجمه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی برای تحصیل در مقطع کارشناسی در مالزی
ترجمه گواهی موجودی حساب خود متقاضی و یا پدر که در این گواهی ملزم است حتی برای یک روز مبلغ معادل ۱۰ تا ۱۵ میلیون موجودی حساب داشته باشد و سپس این گواهی را ترجمه کند.
کپی تمامی صفحات پاسپورت یا ترجمه کارت ملی، در صورتی که شخص دارای سن بالای ۱۹ سال باشد ترجمه گواهی موجود حساب نیز به روند اخذ پذیرش کمک می‌کند.
شش قطعه عکس ۴*۶ پشت زمینه آبی روشن یا سفید

۳) مدارک مورد نیاز در مقطع دکترا
ترجمه ریز نمرات و مدرک فارغ التحصیلی
کپی تمامی صفحات پاسپورت (ترجمه کارت ملی در صورت نداشتن پاسپورت)
ترجمه سوابق کاری و گواهی‌های مرتبط تحصیلی
ترجمه گواهی موجودی حساب
شش قطعه عکس ۴*۶
نوشتن رزومه
نوشتن پروپوزال (در صورتی که دانشگاه مورد نظر احتیاج داشته باشد.)
تکمیل فرم توصیه‌نامه اساتید مهر شود توسط اساتید یا شرکت (فرم توصیه نامه را ۲ نفر از اساتید پر کنند)
ارائه کپی مدرک زبان (در شرایط نیاز دانشگاه)
مدارک زبان ترجمه ریز نمرات و مدرک فوق لیسانس
ارائه پروپوزال هر گونه گواهی مقاله، پوستر یا سابقه کار، امکان پذیرش را بیشتر می‌کند.

شرایط اخذ پذیرش رشته‌های علوم پزشکی در مالزی
تسلط کامل به زبان انگلیسی؛ اگر متقاضی تحصیل در مالزی مدرک زبان آیلتس و یا تسلط کافی به زبان انگلیسی نداشته باشد، جای نگرانی نیست. معمولا موسسات آموزش زبان در مالزی که به دانشگاه‌ها وابسته‌اند، امکان آموزش زبان قبل از ورود دانشجو به کلاس‌های دانشگاه را دارند. اما بهتر است قبل از ورود به مالزی، نسبت به یادگیری زبان انگلیسی اقدام شود.
دارا بودن تمکن مالی با گواهی صورتحساب بانکی به مبلغ ۱۰۰۰۰ دلار در یکی ازبانک های معتبر
مدرک فارغ التحصیل در مقطع قبلی با معدل مناسب

سوالات متداول
۱. وضعیت بیمه دانشجویی در مالزی چگونه است؟
کلیه دانشجویان از بیمه درمانی کامل برخوردارند و هزینه این بیمه، تنها سالی ۵۰ دلار برآورد می شود که به نسبت امکانات و مزایا بسیار باصرفه است. این بیمه برای کل بیمارستان ها و حوادث در سرتاسر مالزی معتبر است.

۲. امکان کار برای دانشجویان در این کشور به چه صورت است؟
دانشجویان فاقد اجازه کار هستند، قانوناً نمی‌توانند مشغول به ‌کار شوند. البته افرادی که به دلیل نوع تحصیلات نیاز به کارآموزی در شرکت ها و کارخانه‌ها دارند، برای کار و دریافت حقوق مشکلی از این جهت ندارند.

۳. شرایط پذیرش دانشگاه MALAYA چیست؟
یکی از دانشگاه‌های محبوب مالزی برای ایرانیان، دانشگاه مالایا است. سایت این دانشگاه دارای ۵ لینک مهم است:

سایت دانشگاه مالایا مالزی
بخش ABOUT UM که به معرفی دانشگاه مالایا، تاریخچه، قابلیت‌ها، ظرفیت‌های علمی و پژوهشی و خوابگاه و خدماتی که در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد می‌پردازد.
ADMISSIONS همه نیازمندی‌های پذیرش دانشگاه را معرفی می‌کند.
ACADEMICS به معرفی کورس‌ها، رشته‌ها، دوره‌ها در ۳ مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری می‌پردازد.
RESEARCH & COMMUNITY به معرفی فرصت‌ها و اولویت‌های تحقیقاتی دانشگاه اشاره می‌کند.
STUDENT LIFE به معرفی زندگی دانشجویی در مالایا و خدماتی که به دانشجو از نظر خوابگاه و ورزش و کلاس ارائه می‌دهد می‌پردازد.
برای قبولی در این دانشگاه، باید به بخش ENTRY REQUIREMENTS یا نیازمندی‌های پذیرش مراجعه کنید. برای قبولی در مقطع کارشناسی‌ارشد، متقاضی باید مدارک زیر را ارائه کند:

رزومه
معدل خوب بر اساس CGPA
مدرک کارشناسی مرتبط به دوره کارشناسی‌ارشد
داشتن مدرک زبان آیلتس در سطح ۵ تا ۶.۵ یا تافل اینترنتی ۶۰
اگر مدرک زبان ندارید، بایستی در دوره‌های آمادگی زبان شرکت کرده و نمره قبولی کسب کنید.

۵. رشته‌های مقطع ارشد دانشگاه مالایا چه رشته‌هایی است؟
مطالعات اسلام
مطالعات مالزی
هنر و علوم اجتماعی
کسب و کار و حسابداری
علوم رایانه و فناوری اطلاعات و ارتباطات
دندان‌پزشکی
اقتصاد و مدیریت
علوم آموزشی
علوم فنی و مهندسی
زبان و زبان‌شناسی
حقوق
علوم پزشکی
علوم طبیعی
محیط زیست
مطالعات آسیا و اروپا
مطالعات پیشرفته
رهبری
سیاست عمومی
علوم ورزش و تربیت بدنی

کلام آخر: ۲۰ نکته راهنمای مهم درباره تحصیل در مالزی
هیچ یک از دانشگاه‌های مالزی به نسبت دانشگاه‌های سنگاپور و اسکاندیناوی، معتبر نیست.
تحصیل با بورس در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مالزی، امکان پذیر نیست.
بورس‌های خیلی محدودی به دانشجویان مستعد بین‌المللی برای تحصیل در مقطع PhD اعطا می‌شود.
دریافت بورس تحصیلی در مالزی را در بخش VACANCY یا SCHOLARSHIP سایت دانشگاهی مالزی دنبال کنید.
برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها، حتما مقطع کارشناسی را در ایران خوانده و برای ارشد یا دکتری مالزی اپلای کنید.
از سایت‌های کاریابی و اجاره خانه در این کشور، فرصت‌های اشتغال و اقامت دانشجویی را جویا شوید.
اگر قصد تحصیل با بورس در مقطع دکتری در جنوب شرق آسیا دارید، از بورسیه SINGA استفاده کنید.
اقامت دائم پس از تحصیل، تقریبا امکان پذیر نیست مگر با ویزای کار یا MM2H .
تحصیل در رشته‌های پزشکی در مالزی، صرفا محدود به همان چند دانشگاهی است که در این گفتار ارائه شد.
حتما اولویت‌های تحقیقاتی دانشگاه مالزی را برای نوشتن CV و بیانیه هدف (sop) لحاظ کنید.
داشتن آیلتس ۵.۵ برای قبولی در دانشگاه‌های این کشور کفایت می‌کند.
برخی از دانشگاه‌های مالزی با دانشگاه‌های اروپا قرارداد تبادل دانشجو (EXCHANGE STUDENT)‌ دارند.
از سفارت مالزی در تهران و سفارت ایران در کوالالامپور درباره فرصت‌های تحصیلی و کاری مالزی استعلام کنید.
هیچ دانشگاه اوکراینی یا ارمنستانی یا آذربایجانی در مالزی، شعبه ندارد و مدارک تحصیلی این ۳ کشور در حوزه پزشکی، مورد تایید ایران نیست.
تحصیل در مالزی به نسبت آلمان و فرانسه، گران است.

منبع: سایت ستاره

پاسخی ارسال کنید

*

*

پانزده + 16 =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^
error: Content is protected !!