ال نینو از نوامبر تشدید می‌شود؛ احتمال رسیدن دما به ۴۰ درجه

توریست مالزی – پدیده ال‌نینو در سال جاری از ماه نوامبر تشدید خواهد شد و حتی ممکن است شدت آن از دوره‌های ال‌نینوی سال‌های ۱۹۹۷-۱۹۹۸ و ۲۰۱۵-۲۰۱۶ نیز بیشتر...
توریست مالزی – پدیده ال‌نینو در سال جاری از ماه نوامبر تشدید خواهد شد و حتی ممکن است شدت آن از دوره‌های ال‌نینوی سال‌های ۱۹۹۷-۱۹۹۸ و ۲۰۱۵-۲۰۱۶ نیز بیشتر شود.

به گزارش استار، پروفسور امریتوس فردولین تانگنگ، اقلیم‌شناس، هشدار داد، دمای هوا در اوج این پدیده می‌تواند به ۴۰ درجه سانتی‌گراد برسد و احتمالاً بیشترین گرما در ماه‌های مارس و آوریل سال آینده تجربه خواهد شد. تشدید ال‌نینو همچنین خطر خشکسالی، آتش‌سوزی جنگل‌ها و وقوع مه‌دود را در مالزی، به‌ویژه در صباح و مناطق شمالی ساراواک، افزایش خواهد داد.

تانگنگ با اشاره به جدیدترین پیش‌بینی‌های چند مرکز بین‌المللی اقلیم‌شناسی گفت: ال‌نینوی کنونی ممکن است به یکی از شدیدترین دوره‌های ثبت‌شده تبدیل شود. وی افزود این پدیده طی ماه‌های آینده به تشدید خود ادامه خواهد داد و احتمالاً از اواخر سال جاری تا اوایل سال ۲۰۲۷ به اوج خواهد رسید.

اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) در ۱۱ ژوئن آغاز ال‌نینوی ۲۰۲۶-۲۰۲۷ را اعلام کرد، پس از آنکه شاخص نینو ۳.۴ به مثبت ۰.۷ درجه سانتی‌گراد رسید و از آستانه تعیین‌شده برای ال‌نینو عبور کرد. مرکز اقلیم آسیا و اقیانوسیه (APCC) نیز احتمال وقوع دست‌کم یک ال‌نینوی شدید را بیش از ۹۰ درصد برآورد کرده است. مرکز پیش‌بینی اقلیمی آمریکا (CPC) نیز احتمال شکل‌گیری ال‌نینوی «بسیار شدید» را بیش از ۹۰ درصد اعلام کرده است.

تانگنگ هشدار داد: اگر ال‌نینو همزمان با فاز مثبت «شاخص دوقطبی اقیانوس هند» (IOD) رخ دهد، شرایط خشک‌تری در جنوب شرق آسیا ایجاد خواهد شد و خطر آتش‌سوزی جنگل‌ها و زمین‌های زغال‌سنگی، به‌ویژه در سوماترا و کالیمانتان، افزایش می‌یابد.

با این حال، وی توضیح داد که ال‌نینو همیشه به معنای خشکی و گرمای بیشتر در تمام مناطق نیست و در برخی مناطق و ماه‌ها می‌تواند موجب افزایش بارندگی نیز شود. در حال حاضر، کلانگ ولی شاهد بارندگی بیشتر، رعدوبرق و سیلاب‌های ناگهانی است که به گفته وی، تحت تأثیر تقویت ال‌نینو قرار دارد. شرایط مشابهی نیز در مرکز سوماترا مشاهده می‌شود؛ جایی که میزان رطوبت و بارندگی از شرایط معمول فصل موسمی جنوب‌غربی بیشتر است.

وی افزود شرایط بسیار خشک در جنوب سوماترا و کالیمانتان همچنان ادامه دارد. میزان بارندگی در جنوب سوماترا در ماه جاری تنها حدود صفر تا ۳۰ درصد میانگین معمول بوده و انتظار می‌رود خشکی در این مناطق تا اکتبر ادامه پیدا کند.

تانگنگ گفت تاکنون خوشبختانه گزارشی از آتش‌سوزی گسترده جنگل‌ها در جنوب سوماترا و کالیمانتان منتشر نشده است، اما تداوم شرایط خشک خطر وقوع آتش‌سوزی را در ماه‌های آینده افزایش می‌دهد. در صورت وقوع آتش‌سوزی‌های گسترده، دود می‌تواند بر اثر وزش باد به سمت شبه‌جزیره مالزی، ساراواک، برونئی و سنگاپور منتقل شود و بار دیگر موجب شکل‌گیری مه‌دود فرامرزی در منطقه شود.

پاسخی ارسال کنید

*

*

یازده − 4 =

آخرین اخبار

زیر آسمان کوالالامپور

^